Θόδωρος Μουριάδης για χρήση πεζοδρόμων: Θα γίνω κακός, αλλά θα εφαρμοστεί αυστηρά και για όλους ο νόμος

Σύσκεψη για τους πεζοδρόμους παρουσία πλήθους επαγγελματιών και εκπροσώπων φορέων-Αν και όπου χρειαστεί θα γίνουν αλλαγές στον Κανονισμό Χρήσης των Κοινόχρηστων Χώρων-Για κατάχρηση χώρων με την «ενοχή μας» έκανε λόγο ο δήμαρχος Καβάλας

Συνάντηση με τις διοικήσεις του Επιμελητηρίου Καβάλας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας, του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Νομού Καβάλας, του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας και εκπροσώπου των μικροεπαγγελματιών είχε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου 2020 στη Δημοτική Καπναποθήκη ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, με αντικείμενο την εφαρμογή του Κανονισμού Χρήσης και Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων για τη βελτίωση της εικόνας του κέντρου της πόλης.

Στη συνάντηση εκ μέρους του δήμου Καβάλας πήραν μέρος οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ιακωβίδης, Ποιότητας Ζωής Κυριάκος Σταυρίδης και Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Απόστολος Μουμτσάκης, καθώς και οι εκπρόσωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο δήμαρχος Καβάλας στις δηλώσεις του τόνισε πως «πρέπει να τηρείται ο Κανονισμός πεζοδρομίων και πεζοδρόμων. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση που βλέπουμε συνεχώς, δηλαδή αυτοκίνητα να παρκάρουν στις εισόδους των πεζοδρόμων, μηχανάκια και αυτοκίνητα να παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμια. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας, τον συνάδελφό μας.




Θα τεθούν όλα τα ζητήματα επί τάπητος, θα ακούσω τα παράπονα και τις προτάσεις των καταστηματαρχών και εντός 15 ημερών θα κάνουμε μια μικρή διόρθωση στον Κανονισμό εάν απαιτείται. Θα έχουμε πιστή εφαρμογή όσων αποφασίσουμε και η Δημοτική Αστυνομία θα κάνει αυστηρούς ελέγχους στο θέμα των πεζοδρόμων. Θα είναι πολύ αυστηρές οι ποινές και θα γίνεται ακόμη και αφαίρεση πινακίδων όσων παρκάρουν σε εισόδους πεζοδρόμων. Το ίδιο και για τους καταστηματάρχες που δε τηρούν τις αποστάσεις με τα τραπεζοκαθίσματα. Θα γίνω κακός, αλλά θα εφαρμοστεί ο νόμος».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης υπογράμμισε ότι όλοι θα πρέπει να συμμορφωθούν για την εύρυθμη λειτουργία των πεζοδρόμων και των πεζοδρομίων. Υπάρχει ένας κανονισμός που θα εξετάσουμε αν πρέπει να γίνουν αλλαγές. Εμείς ως σύλλογος περιμένουμε να δούμε το πλαίσιο που ισχύει και που μπορούν να γίνουν διαφοροποιήσεις. Υπάρχουν έντονα παράπονα για τη λειτουργία των πεζοδρόμων σε διάφορα σημεία της πόλης. Θα πρέπει να καταλάβουμε οτι η δημοκρατία που έχουμε ορίζει ότι δε μπορεί ο ένας να δημιουργεί πρόβλημα στον άλλον. Θα πρέπει πεζόδρομοι και πεζοδρόμια να αποδοθούν στους πεζούς και οι πολίτες να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλη την πόλη».

Επίσης, ο κ. Μουριάδης πρόσθεσε ότι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου αποτέλεσε «άλλοθι» για κάποιους για να στήσουν σταθερές κατασκευές πέραν του χώρου τον οποίο δικαιούνταν, ενώ τόνισε ότι σε κάποιες περιπτώσεις «έγινε κατάχρηση χώρου με την ενοχή και όχι την ανοχή μας».

Ο δήμαρχος κατέγραψε όλες τις προτάσεις οι οποίες ακούστηκαν και με τη βοήθεια των αρμόδιων Υπηρεσιών θα ξεχωρίσει αυτές οι οποίες μπορούν και κυρίως πρέπει να εφαρμοστούν.