Αγαπημένος προορισμός η Καβάλα για Σέρβους και Ρουμάνους

Σε δυο από τις μεγαλύτερες Τουριστικές εκθέσεις των Βαλκανίων την Sajam Turizma στο Βελιγράδι και την TTR2020 στο Βουκουρέστι πήρε μέρος ο Δήμος Καβάλας

Υλοποιώντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» πήρε μέρος σε δύο ακόμη τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε Βελιγράδι και Βουκουρέστι.

Η Sajam Turisma στο Βελιγράδι και η ΤΤR στο Βουκουρέστι είναι δύο από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις των Βαλκανίων στις οποίες η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» πήρε μέρος με αυτόνομο περίπτερο ενώ παράλληλα διενεργήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις με επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και διαμορφωτές γνώμης (leader opinions).

Τα ραντεβού που πραγματοποιήθηκαν στο Βελιγράδι ήταν κυρίως με ταξιδιωτικούς πράκτορες αλλά και με εκπροσώπους δημόσιων οργανισμών που ασχολούνται με τον τουρισμό. Οι συναντήσεις είχαν στόχο να προωθήσουν τον προορισμό Καβάλα και ως εναλλακτικό τουριστικό προορισμό με δυνατότητά πολλών και διαφορετικών θεματικών βιωματικών εμπειριών.

Αντίστοιχα στο πλαίσιο της έκθεσης του Βουκουρεστίου πραγματοποιήθηκαν σημαντικά ραντεβού με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους. Το περίπτερο επισκέφθηκαν η πρέσβης της Ελλάδας Σοφία Γραμματά και ο πρέσβης της Ελβετίας, Arthur Mattli οι οποίοι είχαν μια σύντομη συνομιλία με τον Πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Παναγιώτη Αγγελίδη.

Οι Ρουμάνοι και οι Σέρβοι τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών και την επισκέπτονται συχνά, έχοντας αναπτύξει ιδιαίτερη οικειότητα με τους κατοίκους και την κουλτούρα τους.

Ο αντιπρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Νίκος Σουλίδης και ο διευθυντής Δημοτικής Αγοράς, Αλέξης Βρετός στο περίπτερο στην έκθεση του Βελιγραδίου

Προτιμούν την χώρα μας για το καλό και εύκρατο κλίμα, το γευστικό φαγητό και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Η Καβάλα αποτελεί έναν αγαπημένο και δημοφιλή προορισμό για τους Σέρβους και τους Ρουμάνους. Είναι κυρίως τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και δείχνουν προτίμηση στον οδικό τουρισμό.

Η φυσική ομορφιά της Καβάλας, τα αξιοθέατα με την ιδιαίτερη ιστορία τους, οι υπέροχες γεύσεις και νοστιμιές και οι πολλές επιλογές διασκέδασης είναι τα στοιχεία που τους ενδιαφέρουν. Οι βιωματικές δραστηριότητες που προσφέρονται στην Καβάλα έχουν γίνει αγαπημένες τους επιλογές.

«Στόχος της Καβάλας είναι τόσο η ποσοτική όσο και η ποιοτική αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Σερβία και την Ρουμανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» κ. Αγγελίδης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην έκθεση του Βελιγραδίου την δημοτική επιχείρηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Νίκος Σουλίδης.

Η υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής θα συνεχιστεί με την συμμετοχή στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και έχει προγραμματιστεί σειρά επιχειρηματικών συναντήσεων με επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου από την Γερμανία και άλλες χώρες.