Θόδωρος Μουριάδης: Προτάσσει το θέμα της επιβολής ΦΠΑ στη διαχείριση των απορριμμάτων

Ο δήμαρχος Καβάλας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων για θέματα ανακύκλωσης, ΧΥΤΑ και ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων

Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων στον δήμο Καβάλας ήταν το αντικείμενο της συζήτησης την οποία είχαν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΑΜΑΘ, Γιώργος Βογιατζής και οι ειδικοί συνεργάτες του δήμου Καβάλας, Χαράλαμπος Πεταμίδης και Κώστας Κητής, ο κ. Μουριάδης, αφού αναφέρθηκε στις ενέργειες οι οποίες έγιναν το προηγούμενο διάστημα για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων στον ΧΥΤΑ της Καβάλας, τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει με τη δέουσα προσοχή, το θέμα της επιβολής ΦΠΑ στη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς η πιθανή διατήρησή του στο 24%, όπως φημολογείται τις τελευταίες ημέρες, θα επιφέρει τεράστια οικονομική επιβάρυνση στους δήμους.

Επίσης, ζήτησε τη μεσολάβηση του κ. Γραφάκου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ενστάσεις που προβάλλει η Πολεοδομία Καβάλας, για την κατασκευή των κτιριακών υποδομών της ΜΕΑ, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η αύξηση των κονδυλίων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, σχετικά με την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο κ. Γραφάκος επισήμανε πως τόσο το υπουργείο Περιβάλλοντος όσο και η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα διαθέσουν περισσότερα χρήματα για την εκπαίδευση του κοινού, μέσα από διάφορες ενημερωτικές δράσεις και υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει στους συναρμόδιους υπουργούς τα αιτήματα τα οποία του έθεσε ο δήμαρχος Καβάλας.