Θόδωρος Μουριάδης: Έρχονται μέτρα ελάφρυνσης των εμπόρων της Καβάλας που πλήττονται από τον κορονοϊό

Απάντηση του Δημάρχου Καβάλας στην «κραυγή αγωνίας» του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας - Επίκειται η εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που θα εφαρμόσει ο Δήμος Καβάλας

ΟΕμπορικός Σύλλογος Καβάλας ζήτησε με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Καβάλας [διαβάστε την εδώ] να εφαρμόσει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων προκειμένου οι επαγγελματίες της αγοράς που πλήττονται βάναυσα από τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού να τύχουν της έμπρακτης στήριξης του Δήμου.

«Η έμπρακτη στήριξη της τοπικής αγοράς και δη των καταστημάτων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους ή έχουν απωλέσει ένα σημαντικό μέρος των καθημερινών τους εσόδων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αποτελεί πρώτιστο μέλημα της διοίκησης του Δήμου Καβάλας» απαντά ο Θόδωρος Μουριάδης, γνωστοποιώντας ότι από την πρώτη στιγμή ο ίδιος προσωπικά επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, ζητώντας την άμεση και πιεστική παρέμβασή του προς τον αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου να εφαρμοστεί, το συντομότερο δυνατόν, ειδική δέσμη μέτρων ανακούφισης των επιχειρήσεων.




Στην απάντησή του προς τον Εμπορικό Σύλλογο, ο Δήμαρχος γνωστοποιεί ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας έχουν ήδη ασχοληθεί με το εν λόγω ζήτημα και μετά την έκδοση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, την περασμένη Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, θα προχωρήσουν στην εξειδίκευση των οικονομικών ελαφρύνσεων.

«Οι οριστικές αποφάσεις του Δήμου Καβάλας, με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες της νομιμότητας και στα πραγματικά προβλήματα των εμπόρων της πόλης μας, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες», καταλήγει ο κ. Μουριάδης.