Άδειο πουκάμισο η απομόνωση μας αν δε συνδυαστεί με την κρατική ευθύνη

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καβάλας, από την οποία απείχε

Με νέα του ανακοίνωση ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας, εξηγεί τους λόγους που δεν πήρε μέρος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η οποία για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης λόγω του κορονοϊού.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της παράταξης του Χρήστου Ποτόλια

«Απαράδεκτο που το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ασχολείται αποκλειστικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας»

««Ιστορική στιγμή» για το Δημοτικό Συμβούλιο είναι όχι γιατί αυτό συνεδριάζει με ένα «πρωτοποριακό» τρόπο, αλλά γιατί η συνεδρίαση γίνεται εν μέσω θύελλας για το λαό μας. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση, εν μέσω αυτής της κατάστασης για τους δημότες μας, για το λαό μας συνολικότερα, να μην ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα της πανδημίας και με τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει για να βοηθήσει τους συνδημότες μας που δοκιμάζονται πρωτόγνωρα.

Σωστή και απαραίτητη η απομόνωση και η ατομική ευθύνη, αλλά είναι άδειο πουκάμισο αν δε συνδυαστεί με την κρατική ευθύνη. Και αυτή εντοπίζεται δραματικά στις διαχρονικά τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα στο Νοσοκομείο μας, στο ότι από προχτές έκλεισαν τα αγροτικά ιατρεία στα χωριά, στο ότι στις επιχειρήσεις του Νομού που δεν έκλεισαν, δουλεύουν εργαζόμενοι καβαλιώτες χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες προστασίας, στο ότι οι μικροεπαγγελματίες στην πόλη και τα χωριά δοκιμάζονται πρωτόγνωρα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί και επιβάλλεται να πρωτοστατήσει, πιέζοντας την Κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση αυτών των ελλείψεων.

Για το λόγο αυτό δε συμμετέχουμε στη σημερινή συνεδρίαση, το ίδιο καλούμε να κάνουν και οι υπόλοιποι Δ. Σύμβουλοι, αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνοι με τη διοίκηση που δεν ασχολείται με θέσεις και προτάσεις για ουσιαστική στήριξη των δημοτών μας».