Μάκης Παπαδόπουλος: Η διοίκηση του Δήμου πρέπει να βρει χρήματα «πάση θυσία» για τη στήριξη των δημοτών

Ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

Να επανεκτιμήσει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας τις προτεραιότητες της και να εξασφαλίσει πόρους για τη στήριξη των δημοτών, καλεί ο Μάκης Παπαδόπουλος. Ο επικεφαλής του «Τόπου της ζωής μας» ζητάει να γίνει δεκτή η πρόταση για αύξηση του προϋπολογισμού για το Έκτακτο Βοήθημα Αλληλεγγύης από 20.000 ευρώ, που είναι σήμερα, σε 300.000 ευρώ καθώς και την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για δημότες που δεν λάμβαναν μέχρι σήμερα στήριξη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Άμεση ενίσχυση 300.000 ευρώ στο Βοήθημα Αλληλεγγύης για δημότες σε έκτακτη ανάγκη»

«Για εμάς, η πρώτιστη προτεραιότητα του Δήμου είναι η προστασία και η ασφάλεια των δημοτών, αλλά και η διασφάλιση των στοιχειωδών αναγκών τους μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Γι’ αυτό στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προτείναμε την αύξηση του προϋπολογισμού για το Έκτακτο Βοήθημα Αλληλεγγύης από 20.000 ευρώ (που είναι σήμερα) σε 300.000 ευρώ, σε πρώτη φάση, και την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για δημότες που δεν λάμβαναν μέχρι σήμερα στήριξη.

Ειδικά το Βοήθημα Αλληλεγγύης μπορεί να στηρίξει όσους συμπολίτες μας βρεθούν εκτάκτως σε δύσκολη οικονομική κατάσταση τους επόμενους δύο μήνες. Χρειάζεται βέβαια να γίνει προσαρμογή των κριτηρίων στα νέα δεδομένα.

Οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με την αντίληψη «αυτό δεν γίνεται». Η διοίκηση του Δήμου πρέπει να βρει χρήματα “πάση θυσία” για τη στήριξη των δημοτών του από εξοικονόμηση πόρων και από περικοπή δαπανών.

Έχουμε “πόλεμο” με έναν πολύ δύσκολο και “αόρατο εχθρό”, που απειλεί και τις ζωές μας, αλλά και την επιβίωσή μας.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να κάνει πλήρη επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων του Δήμου, να έχει πλήρη και σαφή εικόνα για τα οικονομικά του και να εξασφαλίσει πόρους για τη στήριξη των δημοτών.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να αποδεχτεί και να εξετάσει άμεσα την πρότασή μας, ώστε ο Δήμος μας να είναι προετοιμασμένος για όλα.

Γιατί τώρα μας χρειάζεται ο κόσμος»!