Για… «μυστική διπλωματία» κατηγορεί τον Θ. Μουριάδη ο Ν. Ξανθόπουλος

Ο δημοτικός σύμβουλος θέτει σειρά ερωτημάτων στον Δήμαρχο Καβάλας σχετικά με τη ΔΙΑΑΜΑΘ και ενδεχόμενα «δεσμευτικές αποφάσεις για τους δημότες της Καβάλας» που πάρθηκαν στην τελευταία συνεδρίασή της

Με ανοιχτή επιστολή που φέρει τον τίτλο «Γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι;» ο Νίκος Ξανθόπουλος αναφέρεται στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κατά την οποία ο ίδιος ρώτησε τον Θόδωρο Μουριάδη «τι έγινε στη συνεδρίαση της ΔΙΑΑΜΑΘ της 5ης Μαρτίου 2020», αλλά απαντήσεις πειστικές δεν πήρε.

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για την Καβάλα» επανέρχεται στο θέμα και ρωτάει εκ νέου τον Δήμαρχο Καβάλας, υποννοώντας εμμέσως πλην σαφέστατα ότι στην επίμαχη συνεδρίαση της ΔΙΑΑΜΑΘ στην Κομοτηνή «πάρθηκαν αποφάσεις δεσμευτικές για τους δημότες της Καβάλας», κατηγορώντας τον μάλιστα για… «μυστική διπλωματία»!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής Ξανθόπουλου.

Κύριε Δήμαρχε, τι έγινε στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΙΑΑΜΑΘ;

«Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας της 30-03-2020 μεταξύ άλλων θεμάτων της Η.Δ. του, συζήτησε και την πρόταση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας που εισήγαγε με το υπ’ αριθμόν 12 τακτικό θέμα και αφορούσε την κάλυψη εξόδων του Δημάρχου Καβάλας κυρίου Μουριάδη, για την μετάβαση του στην Κομοτηνή όπου θα συνεδρίαζε η ΔΙΑΜΑΘ.

Λαμβάνοντας τον λόγο ζήτησα από τον κύριο Μουριάδη να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν και ιδιαίτερα για τις αποφάσεις που πάρθηκαν.

Έσπευσα μάλιστα να διευκρινίσω ότι το ερώτημα αυτό το έθετα στον απόηχο της εμφάνισης του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΙΑΜΑΘ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, όπου μόνο απαντήσεις πειστικές δεν έδωσε τόσον ο ίδιος, όσο και ο Δήμαρχος για την αναγκαιότητα των αυξήσεων που επέβαλαν στους δημότες της Καβάλας μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αντί λοιπόν απαντήσεως ο κύριος Μουριάδης, μου επιτέθηκε φραστικά με τρόπο σκαιότατο επικαλούμενος πάντα –αμάν– αυτήν του την παιδεία, λες και είχα καμία πρόθεση να την θίξω αποφεύγοντας τελικά να ενημερώσει  το δημοτικό συμβούλιο

Σε συνέχεια όλων αυτών που προηγήθηκαν απόδειξη ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, ήρθαν και οι δηλώσεις του Δημάρχου Νέστου σχετικά με αυτήν κατ’ αυτήν την συνεδρίαση της ΔΙΑΜΑΘ και για την ύπαρξη ή όχι απαρτίας, λαμβάνοντας μάλιστα αποφάσεις δεσμευτικές για τους δημότες μας, για τις οποίες ο κύριος Μουριάδης απέφυγε ως ο διάολος το λιβάνι, να μας ενημερώσει στο δημοτικό συμβούλιο της 30-03-2020.

Ερωτάτε ο κύριος Δήμαρχος Καβάλας:

  1. Υπήρξε ή όχι, απαρτία στην συνεδρίαση της ΔΙΑΜΑΘ της 05-03-2020;
  2. Λήφθηκαν αποφάσεις δεσμευτικές για τους δημότες Καβάλας και αν ναι ποιές;
  3. Προτίθεται να θέση θέμα επαναϋπολογισμού του κόστους λειτουργίας της ΔΙΑΜΑΘ και κατ’ επέκτασιν ανάκλησης της απόφασής  που αφορούσε τις αυξήσεις δημοτικών τελών και των ανταποδοτικών;
  4. Θα επιμείνει στην μυστική διπλωματία στο μέλλον;