Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης «καθάρισε» στα νεκροταφεία της Καβάλας [φωτογραφίες]

Ο Δήμος Καβάλας ευχαριστεί το Παράρτημα Καβάλας της ΕΟΔ για την εθελοντική δράση τους στα Δημοτικά Κοιμητήρια μετά τις καταστροφές που προξένησε η κακοκαιρία

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββατοκύριακου 4 και 5 Απριλίου 2020, με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις βοριάδες, προκάλεσαν αρκετές ζημιές και στα νεκροταφεία της Καβάλας, με κυπαρίσσια να «ξηλώνονται» και να προκαλούν σημαντικές φθορές και σε μνήματα [δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ].

Στην επιχείρηση κοπής και απομάκρυνσης των πεσμένων δέντρων συνέβαλαν εθελοντικά τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης-Παράρτημα Νομού Καβάλας.

Ο Δήμος Καβάλας εξέδωσε ευχαριστήριο προς τα μέλη της ΕΟΔ, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο εθελοντισμός, ειδικά την περίοδο που δοκιμάζονται οι αντοχές όλων μας, τόσο από τις αρνητικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, όσο και από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, αποτελεί βασικό στοιχείο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Παράλληλα, συμβάλλει και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που καλείται να διαχειριστεί η τοπική αυτοδιοίκηση».