Μάκης Παπαδόπουλος: Ζητά μονιμοποίηση των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας καλεί τον Δήμαρχο και την Αντιπολίτευση να τηρήσουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για στήριξη των εργαζομένων

ΟΜάκης Παπαδόπουλος καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή ότι «εγκαταλείπει» το «Βοήθεια στο σπίτι», αφήνοντας χωρίς φροντίδα 500 δημότες και ουσιαστικά οδηγώντας στην απόλυση μέρος του προσωπικού που εργάζεται για το πρόγραμμα.

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για στήριξη των υπαλλήλων του «Βοήθεια στο σπίτι» και καλεί όλους, Δήμαρχο αλλά και συμβούλους της Αντιπολίτευσης να μην επιτρέψουν την «απαξίωση των ζωών συμπολιτών μας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Παπαδόπουλου.

«Ο Δήμαρχος Καβάλας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εμποδίσει τη διαδικασία μονιμοποίησης των εργαζόμενων στο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, παρόλο που το Δημοτικό Συμβούλιο (αλλά και ο ίδιος προσωπικά) είχε αποφασίσει ομόφωνα να στηρίξει τη δίκαιη προσπάθειά τους.

Μία τέτοια απόφαση αφήνει χωρίς φροντίδα πάνω από 500 συνδημότες μας και ουσιαστικά οδηγεί στην απόλυση μέρος των εργαζόμενων του προγράμματος.

Η απόλυση είναι λοιπόν “η επιβράβευση” του Δημάρχου προς τις εργαζόμενες του προγράμματος για τη συνεισφορά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν θα επιτρέψουμε να απαξιωθούν οι ζωές των συμπολιτών μας.

Καλούμε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συστρατευτούμε απέναντι στην εξέλιξη αυτή και να επιβεβαιώσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για στήριξη των εργαζόμενων του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».