Θόδωρος Μουριάδης: Λίγο δύσκολο να δώσουμε περισσότερο χώρο για τα τραπεζοκαθίσματα

«Όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, θα το κάνουμε, αλλά όχι εις βάρος άλλων επαγγελματιών» ανέφερε ο δήμαρχος Καβάλας

Τονωτικές «ενέσεις» με διάφορους τρόπους προσπαθεί να δώσει στην αγορά η Πολιτεία, μετά την πρώτη άρση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων ελέω κορονοϊού και τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας. Μια από αυτές είναι η παραχώρηση περισσότερου δημόσιου χώρου στα καταστήματα εστίασης, με δεδομένο ότι θα περιορίσουν τα τραπεζοκαθίσματα για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ των πελατών.

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, μετά από ερώτηση των μελών της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Ανάσα για τον Δήμο, Γιώργου Γραμμένου και Αναστασίας Ιωσηφίδου κατά τη συνεδρίαση του Σώματος τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 για το αν πρόκειται ο δήμος να ακολουθήσει τη σχετική οδηγία του αρμόδιου υπουργείου για τα καταστήματα εστίασης, σχολίασε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει παντού, μιας και οι πεζόδρομοι και τα πεζοδρόμια της Καβάλας είναι ήδη περιορισμένα και δεν διατίθεται αρκετός ελεύθερος χώρος ο οποίος να μπορεί να εξυπηρετήσει τις νέες συνθήκες για «άπλωμα» των τραπεζοκαθισμάτων.

Συν τοις άλλοις ο κ. Μουριάδης έθεσε και θέμα ισονομίας και ίσης αντιμετώπισης όλων των επαγγελματιών της αγοράς της Καβάλας, τονίζοντας ότι «όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, θα το κάνουμε, αλλά όχι εις βάρος άλλων επαγγελματιών».