Ευχάριστα νέα από Αθήνα για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου της Καβάλας

Πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Δήμου Καβάλας - Η συνάντηση Μουριάδη-Βεσυρόπουλου-Μακάριου φαίνεται να «ξεκλειδώνει» το πρόβλημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 ο Δήμαρχος Καβάλας. Ανάμεσα στις επαφές που είχε για θέματα του Δήμου ο Θόδωρος Μουριάδης συναντήθηκε, παρουσία του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριου Λαζαρίδη και του νομικού εκπροσώπου του Δήμου Απόστολου Αγελαράκη, με τον υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο για το «αγκάθι» που λέγεται «παλιό Νοσοκομείο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βεσυρόπουλος φέρεται να έχει «πάρει ζεστά» το θέμα και να έχει δώσει το «πράσινο φως» για την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που κάποτε στέγαζαν το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Ήδη, ο κ. Αγελαράκης συνεργάζεται με τη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών έτσι ώστε να προκύψει ένα κοινά αποδεκτό κείμενο που θα ανοίξει τον δρόμο για την αξιοποίηση από τον Δήμο Καβάλας του «κουφαριού».




Η συμφωνία θα προβλέπει ότι ο Δήμος θα μπορέσει να προχωρήσει στην αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου με τρόπο που θα κριθεί ως ο πλέον πρόσφορος, τα έσοδα που θα προκύπτουν από αυτή την αξιοποίηση θα κατατίθενται στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων έως ότου τελεσιδικήσει το δικαστήριο ανάμεσα στον Δήμο και το Υπουργείο.

Από τις προτεινόμενες χρήσεις, στο «τραπέζι» βρίσκονται τα σενάρια δημιουργίας ξενοδοχειακής μονάδας, μονάδας ιατρικού τουρισμού αλλά και μιας «θερμοκοιτίδας» επιχειρήσεων τεχνολογίας αιχμής.