Α. Ιωσηφίδου: Όσοι δεν μπορούν, ας πάνε σπίτι τους και ας αφήσουν τους ικανούς!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η δημοτικής σύμβουλος της παράταξης Τσανάκα «χρεώνει» το κλείσιμο των συνόρων στην ολιγωρία Μουριάδη-ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και αμφισβητεί ότι το Cosmopolis θα γίνει επειδή έχει αλλάξει ο χώρος διεξαγωγής του!

Για… κώφωση κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή επειδή δεν «ακούει» τις υποδείξεις της η Αναστασία Ιωσηφίδου, παραπέμποντας σε πρόσφατη ανακοίνωση-προειδοποίησή της για τα βήματα που θα έπρεπε να είχαν ήδη γίνει για να μη «χαθεί» η φετινή τουριστική περίοδος για την Καβάλα.

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» της Δήμητρας Τσανάκα, με αφορμή το «κλείσιμο» των συνοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας, «κατακεραυνώνει» τα στελέχη της Διοίκησης Μουριάδη επειδή είναι «εκκωφαντικά απόντες».

Στο «κάδρο των ευθυνών» η κ. Ιωσηφίδου βάζει και τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Τάκη Αγγελίδη και τον πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής Κώστα Πεφάνη αλλά και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Cosmopolis Άλκη Ζοπόγλου, επειδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιδίδονται σε «ένα μπαράζ ταξιδιών στην Αθήνα» με μόναδικό σκοπό την προβολή του φεστιβάλ.

Τέλος, η πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ προτρέπει «όσους δεν μπορούν να δουλέψουν», εννοώντας προφανώς όλους τους παραπάνω, «να πάνε σπίτι τους» και να αφήσουν «στους άλλους τους ικανούς», εννοώντας προφανώς την ίδια και την πρώην Διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Αναστασίας Ιωσηφίδου.

Στου κουφού την πόρτα…

«Από τις αρχές Μαΐου είχα δηλώσει πως η φετινή τουριστική χρόνια για τον Δήμο μας “δεν έχει χαθεί και ούτε πρέπει να χαθεί”. Βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, είχα πει, ότι είναι η δραστηριοποίηση όλων, με πρώτη τη Δημοτική Αρχή, ώστε πάσει θυσία να υπάρξει διατήρηση των βαλκανικών αγορών μέσω και της ενίσχυσης με προσωπικό και υλικό των μεθοριακών σταθμών Προμαχώνα και κυρίως Νυμφαίας (βλ. δελτίο Τύπου εδώ).

Δυστυχώς, οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι για τη σημερινή Δημοτική Αρχή ισχύει το “στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις, βρόντα”.

Οι επαγγελματίες του τουριστικού τομέα, αλλά και ιδιώτες που έχουν επενδύσει στον τομέα της τουριστικής βραχυχρόνιας μίσθωσης, μετρούν καθημερινά τεράστιες απώλειες καθώς το κλείσιμο της Νυμφαίας αποκόπτει την Καβάλα και την «ενδοχώρα» της από τις αγορές Βουλγαρίας και κυρίως Ρουμανίας, δημιουργώντας συνθήκες «ασφυξίας» στην οικονομία της πόλης μας.

Την ίδια στιγμή, η Δημοτική Αρχή, προεξάρχοντος του Δημάρχου και “εκκωφαντικά απόντων” των προέδρων της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και της Τουριστικής Επιτροπής, έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ ταξιδιών στην Αθήνα με μόνο σκοπό την προβολή του Cosmopolis.

Υπάρχει ειλικρινά κανείς άλλος Καβαλιώτης εκτός του κ. Μουριάδη και του κ. Ζοπόγλου που να πιστεύει ότι το φετινό Cosmopolis μπορεί να  βοηθήσει τουριστικά την Καβάλα; Εδώ το φεστιβάλ έχει αλλάξει μέχρι στιγμής 3 φορές μορφή και άλλες τόσες χώρο διεξαγωγής, με αποτέλεσμα κανείς να μην ξέρει αν τελικά θα γίνει και, εάν γίνει, πού θα γίνει και υπό ποιους όρους. Ας καταλήξουν επιτέλους, για να μπορέσουν να ασχοληθούν και με τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών μας.

Ο χρόνος έχει πια τελειώσει και μετρά πλέον ανάποδα. Ας ανασκουμπωθούμε όλοι ώστε να περισώσουμε ό,τι μπορεί να περισωθεί. Όσοι δεν μπορούν να δουλέψουν και να προσφέρουν, ας πάνε σπίτι τους και ας αφήσουν στους άλλους τους ικανούς».