Λαϊκή Συσπείρωση: Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι ή κάνουν τους ανήξερους!

Ανακοίνωση της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ με αφορμή το ψήφισμα κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Η πρωτοβουλία της «Συμπαράταξης Πολιτών» που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει ψήφισμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Καβάλας, για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, και το οποίο στηρίχτηκε από τις περισσότερες παρατάξεις, προκάλεσε την αντίδραση της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ χαρακτηρίζει τους δημοτικούς συμβούλους της «Συμπαράταξης Πολιτών» ως… «πρόθυμους» που βγάζουν λάδι τους υπευθύνους για την κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας, που για την ίδια είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Οι «πρόθυμοι» του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο βγάζουν λάδι τη λυκοσυμμαχία ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για την Αγιά Σοφιά»

«Για μια ακόμα φορά βρέθηκαν οι … πρόθυμοι! Με το ψήφισμα που κατέθεσε χτες (Δευτέρα 13/7) , η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόφαση της τούρκικης κυβέρνησης για τη μετατροπή της Αγιά – Σοφιάς σε τζαμί και που φυσικά δεν είχαν πρόβλημα να στηρίξουν οι υπόλοιπες παρατάξεις της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ κλπ, έβγαλαν λάδι τους υπευθύνους για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.

Για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των αστικών Ελλάδας – Τουρκίας, ούτε συμφέροντα των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Ρωσίας, της Κίνας κλπ που συγκρούονται στην περιοχή. Η απόφαση αυτή του Ερντογάν δεν αποτελεί στοιχείο αυτής της όξυνσης των ανταγωνισμών αλλά μονάχα «ικανοποιεί τους συντηρητικούς θρησκευόμενους οπαδούς του και οδηγεί στην κατάργηση της κοσμικότητας του κράτους της Τουρκίας»!

Μέσα στις 300 λέξεις του ψηφίσματος που πρότειναν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν χωρούσε το ΝΑΤΟ, οι επιδιώξεις των ΗΠΑ που με ευθύνη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων εμπλέκουν τη χώρα μας σε επικίνδυνα σχέδια, υπηρετώντας το δόγμα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης». Στον ενεργειακό και επιχειρηματικό πόλεμο που διεξάγεται σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διακρίνει τις πραγματικές αιτίες που μας φέρνουν ολοένα και πιο κοντά σε ένα ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με θύματα τους λαούς της περιοχής.

Αποκορύφωμα της προσπάθειας να εξωραΐσουν τους υπευθύνους αποτελεί η προτροπή: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα αλλά οφείλει να λάβει μια σαφή και ενιαία θέση απέναντι στον αυταρχισμό του προέδρου της Τουρκίας όπως έπραξε το Ευρωκοινοβούλιο, με ψήφισμά του, τον Μάρτιο του 2019 στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Αγιά Σοφιά δεν πρέπει να γίνει τζαμί».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι ή κάνουν τους ανήξερους! Η λυκοσυμμαχία της ΕΕ δεν «σφυρίζει αδιάφορα», κάνει τις δικές της επιλογές, που σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να είναι ούτε «σαφείς» ούτε «ενιαίες», αφού και μέσα στους κόλπους της συγκρούονται τεράστια συμφέροντα. Με το βλέμμα στραμμένο στη Λιβύη και συνολικά την Ανατολική Μεσόγειο άλλη στάση φαίνεται να τηρεί η Γερμανία και άλλη η Γαλλία. Αλλά στο διά ταύτα συμφωνούν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τις «διευθετήσεις», τους πολέμους, με χαμένους πάντα τους λαούς. Αυτά είναι τα κοράκια της ΕΕ που λιβανίζουν! Για το δε «ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου του Μαρτίου του 2019» η ίδια η ζωή απέδειξε τη χρησιμότητά του. Μάλλον η Μέργκελ το … ξέχασε και τώρα παραπέμπει το θέμα στην … UNESCO! Παρομοίως και για τους υπόλοιπους συμμάχους μας στην ΕΕ που επιδόθηκαν στις … γαργάρες!

Αναμενόμενη η κατρακύλα θα πει κανείς για μια παράταξη που το Κόμμα της ως κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια αποδέχθηκε για τη χώρα μας το ρόλο που της ανέθεσε ο Αμερικάνος πρέσβης, αυτόν του «γεωπολιτικού μεντεσέ», προετοίμασε την κατάπτυστη συμφωνία για τις βάσεις που ολοκλήρωσε η ΝΔ, προστάτεψε το άγαλμα του μακελάρη των λαών Τρούμαν με βία, χημικά και ΜΑΤ για τα μάτια του «διαβολικά καλού» Τραμπ και του Πάγιατ. Σήμερα, ως αντιπολίτευση, συνεχίζει να δίνει διαπιστευτήρια σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ.

Ο λαός μας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Να καταδικάσει τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις παρατάξεις που τον καταδικάζουν σε ένα μέλλον γεμάτο ανασφάλεια, κινδύνους, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Να καταδικάσει και την υποκρισία αυτών που «ξαναβρήκαν τη λαλιά τους» για να τον οδηγήσουν σε νέες παγίδες»!