Νίκος Ξανθόπουλος: Να μην λειτουργεί ως επαίτης ο Δήμος Καβάλας

Ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για την Καβάλα» με αφορμή τη συζήτηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για τη χρηματοδότηση του έργου υδροδότησης της ΔΕ Φιλίππων από τον ΤΑΡ

Να σοβαρευτεί, να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της και να πάψει να ευτελίζει τον ρόλο της, λειτουργώντας ως επαίτης, καλεί τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία για την Καβάλα» Νίκος Ξανθόπουλος. Αφορμή για την κριτική που ασκεί αποτέλεσε η αναφορά του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τη νομική δέσμευση του ΤΑΡ για τη χρηματοδότηση του έργου της υδροδότησης της ΔΕ Φιλίππων από τις πηγές του Κεφαλαρίου, η οποία σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα τίθεται εν αμφιβόλω.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Συνεργασίας για την Καβάλα»

«Καμιά σοβαρή δημοτική αρχή δεν προσφεύγει σε μια ιδιωτική εταιρεία για να επιλύσει προβλήματα των δημοτών της»

«Μας προβληματίζουν ιδιαίτερα οι δηλώσεις του δημάρχου Καβάλας κυρίου Θεόδωρου Μουριάδη στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 13-07-2020, σχετικά με την ύπαρξη ή όχι και την βαρύτητα της νομικής δέσμευσης της κοινοπραξίας ΤΑΡ για την χρηματοδότηση του έργου παροχής νερού στην ΔΕ Φιλίππων από τις πηγές Κεφαλαρίου, υπό το πρίσμα μάλιστα σχετικών δημοσιευμάτων του τύπου, που θέτουν εν αμφιβόλω το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το περίεργο επίσης είναι ότι η διοίκηση Μουριάδη στη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου της 14-05-2020 προσπάθησε να παράσχει και αυτή διευκολύνσεις στην κοινοπραξία ΤΑΡ, επικαλούμενη την ύπαρξη «κάποιας συμφωνίας», κατά την συζήτηση σχετικού θέματος, την οποία ωστόσο κράτησε κρυφή!

Δεν μας είναι ευχάριστο να θυμίσουμε για άλλη μια φορά, ότι καμιά σοβαρή δημοτική αρχή δεν προσφεύγει σε μια ιδιωτική εταιρεία για να επιλύσει προβλήματα των δημοτών της.

Έγινε πρόσφατα γνωστό πως ο Δήμος Καβάλας έχασε την ευκαιρία να εντάξει μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1 συνολικού προϋπολογισμού 1.090.000.000,00€ και έργα ύδρευσης, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό να θέσει -τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα στον γύψο- την προοπτική ανάπτυξης υποδομών στον Δήμο Καβάλας, οι οποίες θα στόχευαν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της και του περιβάλλοντος.

Καλούμε την δημοτική αρχή να σοβαρευτεί, να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της και να πάψει να ευτελίζει τον ρόλο της, λειτουργώντας ως επαίτης, όπως επιλέγει και πράττει και η διοίκηση Μουριάδη.

Η θέση μας ήταν και εξακολουθεί να είναι ξεκάθαρη στα θέματα αυτά.

Αδυνατούμε να αποδεχθούμε ότι ο Μητροπολιτικός μας Δήμος της δημιουργίας, της διεκδίκησης, των Τσολάκη, Ευαγγελίου και Αθανασιάδη, σέρνεται ως ζήτουλας σε ατελέσφορες συζητήσεις και άσφαιρες διεκδικήσεις με κατά τα άλλα «σοβαρές εταιρείες», όπως πληροφορούμαστε το τελευταίο διάστημα από τον κύριο Μουριάδη».