Μάκης Παπαδόπουλος: Κανένα σχέδιο για το μνημείο της ΟΥΝΕΣΚΟ στους Φιλίππους, 4 χρόνια μετά…

Ανακοίνωση του επικεφαλής του «Τόπου της ζωής μας» για την αξιοποίηση του χώρου

Έχουν περάσει 4 χρόνια από την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και ακόμα δεν υπάρχει κανένα σχέδιο αξιοποίησης του από τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Αυτό ισχυρίζεται με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος ο οποίος ζητάει σκληρή δουλειά και συστηματική προσπάθεια που μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν…

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας»

«Όχι άλλη καθυστέρηση στην αξιοποίηση του Μνημείου ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων»

«Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την ημέρα που ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ωστόσο, δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα κανένα σχέδιο αξιοποίησης από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου Καβάλας.

Η ανάδειξη των Φιλίππων σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς θα ενισχύσει τη διεθνή αναγνωρισιμότητα και την ελκυστικότητα του τόπου μας, προσελκύοντας ακόμη περισσότερους επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο, και θα αυξήσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές της περιοχής μας.

Αυτά όμως δεν θα συμβούν από μόνα τους. Χρειάζεται ειδικό σχέδιο, σκληρή δουλειά και συστηματική προσπάθεια από τον Δήμο Καβάλας, που θα εμπνεύσει και θα ενσωματώσει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων».