Δήμος Καβάλας: Σε καλό κλίμα η διαπαραταξιακή για το «Σύστημα Marketing της πόλης της Καβάλας»

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη σύσταση νέων όρων σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού-Το θέμα δεν έληξε και περνάει στα χέρια των υπηρεσιακών παραγόντων

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 έληξε η προθεσμία υποβολής προτάσεων στον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για το «Σύστημα Marketing της πόλης της Καβάλας» στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Στρατηγική ΒΑΑ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2014-2020 συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 205.000,00 ευρώ [διαβάστε εδώ σχετικά].

Μέχρι και τη λήξη της διορίας καμία προσφορά δεν κατατέθηκε αρμοδίως και η Διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αποφάσισε, μετά από γνώμη της αρμόδιας Επιτροπής του Διαγωνισμού, να ματαιώσει τη διαδικασία σύναψης δημόσιας σύμβασης.

Το θέμα τέθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το Σώμα να αποφασίζει τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για να τεθούν νέοι όροι ή να τροποποιηθούν οι υπάρχοντες, αναφορικά με την προκήρυξη νέου διαγωνισμού.

Η επιτροπή συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιουλίου 2020 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Η διαδικασία εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τους εκπροσώπους των παρατάξεων να καταθέτουν τις προτάσεις τους και τις περισσότερες να γίνονται δεκτές, πλην αυτών οι οποίες προσέκρουαν στους «απαρέγκλιτους» όρους της Διαχειριστικής Αρχής του προγράμματος.

Μετά από 3 και πλέον ώρες συζήτησης και καταγραφής των προτάσεων το θέμα περνάει πλέον στους καθ’ ύλην αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, κατόπιν θα περάσουν από Διοικητικό και μετά θα γίνει νέα προκήρυξη.

Σημειώνεται, δε, ότι δεν υπάρχει «πεπατημένη» για τον εν λόγω διαγωνισμό, καθώς ο αφορά ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα το οποίο αυτήν τη στιγμή το «τρέχει» μόνον ο Δήμος Αθηναίων και συνεπώς η καθυστέρηση της διαδικασίας είναι εύλογη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος του Δήμου Καβάλας, Γιώργος Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Τάκης Αγγελίδης και Νικόλαος Σουλίδης αντίστοιχα, ο γενικός διευθυντής της Επιχείρησης, Στράτος Μαρουλάς, η δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Ανάσα για τον Δήμο, Αναστασία Ιωσηφίδου, ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ο Τόπος της Ζωής μας, Νίκος Μαυρίδης και ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της ΚΑΠ, Νίκος Βογιατζίδης.

Σημειώνεται δε ότι προηγήθηκαν προβληματισμοί δημοτικών συμβούλων τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας αναφορικά με το πόσο ουσιαστικός είναι ο ρόλος της διαπαραταξιακής επιτροπής στο «τρέξιμο» της όλης διαδικασίας.