Λαϊκή Συσπείρωση: Άμεση μονιμοποίηση των καθαριστριών των σχολείων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Ερώτηση της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ προς τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, σχετικά με τις κινήσεις που πρόκειται να προβεί για να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι του χώρου μόνιμη και σταθερή εργασία

Ερώτηση προς τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας αλλά και την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, απευθύνει ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Ποτόλιας με θέμα τη μονιμοποίηση των καθαριστριών στα σχολεία του Δήμου. Ο κ. Ποτόλιας ρωτά τον Δήμαρχο αλλά και τις υπόλοιπες παρατάξεις σε τι ενέργειες θα προβούν για τη μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών/των που εργάζονται σήμερα στα σχολεία του Δήμου με το καθεστώς της πληρωμής ανά αίθουσα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Κανένας εργαζόμενος στον καθαρισμό σχολικών κτιρίων να μην απολυθεί»

«Κύριε Πρόεδρε. Η κυβέρνηση, με πρόσφατη τροπολογία, αναθέτει οριστικά στους Δήμους το ζήτημα του καθαρισμού των σχολικών μονάδων. Σε αυτήν ορίζεται ότι, «αν οι ανάγκες των Δήμων για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων δεν καλύπτονται από το μόνιμο προσωπικό τους, μπορούν να καλύπτονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ), διάρκειας ίσης με το διδακτικό έτος, οι οποίες καταρτίζονται από τους οικείους Δήμους…….». Ρητά ορίζεται επίσης ότι «αποκλείεται η μετατροπή των εν λόγω συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετώντας πιστά την ίδια αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική, συνεχίζει τις ελαστικές μορφές εργασίας, συνεχίζει το καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας των εργαζομένων, δίνοντας παράλληλα και την επιλογή στους δημάρχους για το ποιους θα προσλάβουν, «κλείνοντας το μάτι» στις ιδιωτικοποιήσεις με την εμπλοκή των εργολάβων. Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στην τροπολογία για τους χιλιάδες εργαζόμενους που για πολλά χρόνια και μέχρι σήμερα, ξεζούμισαν οι κυβερνήσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου, κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα. Ενώ αντίθετα μπορούν και προβλέπουν, τον αποκλεισμό της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, αφαιρώντας το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή εργασία και μετατρέποντας την καθημερινή ανάγκη υγιεινής στα σχολεία σε περιστασιακή.

Κανένας εργαζόμενος στον καθαρισμό σχολικών κτιρίων να μην απολυθεί. Άμεση μονιμοποίηση όλων των καθαριστών – καθαριστριών των σχολείων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των σχολείων.

Ρωτάμε τη διοίκηση καθώς και τις υπόλοιπες παρατάξεις σε τι ενέργειες θα προβούν για τη μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών/των που εργάζονται σήμερα στα σχολεία του Δήμου με το απαράδεκτο καθεστώς της πληρωμής ανά αίθουσα».