Συνάντηση Μουριάδη-Ζαγοράκη: Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για έργα υποδομών σε αθλητισμό και πολιτισμό

Η άντληση πόρων από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα ήταν το αντικείμενο της συζήτησης ανάμεσα στο Δήμαρχο Κάβαλας και τον Καβαλιώτη Ευρωβουλευτή

Με τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, Θοδωρή Ζαγοράκη, συναντήθηκε την Τρίτη 18 Αυγούστου 2020, στο δημαρχιακό μέγαρο, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Κώστα Βακιρτζή.

Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συζήτησης τους, κυριάρχησε το θέμα της άντλησης των διαθέσιμων πόρων από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, για την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων υποδομής και την ανάπτυξη διασυνοριακών δράσεων στους τομείς του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.

Ο κ. Μουριάδης απέσπασε τη δέσμευση του Καβαλιώτη ευρωβουλευτή για τη δρομολόγηση άμεσης και στενής συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων παραγόντων του γραφείου του στις Βρυξέλλες και των ειδικών συμβούλων του Δήμου Καβάλας, προκειμένου να μπουν το συντομότερο δυνατόν οι βάσεις για την αξιοποίηση των προαναφερόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Τέλος, ο κ. Ζαγοράκης πρότεινε να πραγματοποιηθεί, κατόπιν σχετικής συνεννόησης και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, μια ειδική εκδήλωση στο ευρωκοινοβούλιο για την τουριστική προβολή της Καβάλας και την προώθηση των προϊόντων της περιοχής μας.