Φωτιά στα ορεινά του Δήμου Καβάλας: Τα εύσημα της Δημοτικής Αρχής σε Πυροσβεστική και εθελοντές [φωτογραφίες]

«Η συνεργασία Πυροσβεστικής-εθελοντών-Δήμου θα μας δώσει τη δυνατότητα να διατηρήσουμε τον φυσικό μας πλούτο και να προστατεύσουμε τις περιουσίες των συμπολιτών μας»

Το Σάββάτο 22 Αυγούστου 2020 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον δρόμο από Ζυγό για Παλιά Καβάλα, πολύ κοντά στο πευκοδάσος της περιοχής. Λίγες ώρες μετά, ευτυχώς η φωτιά τέθηκε αρχικά υπό πλήρη έλεγχο και αμέσως μετά κατασβέστηκε [διαβάστε περισσότερα και δείτε βίντεο από τη φωτιά πατώντας εδώ].

Με αφορμή το περιστατικό, ο Δήμος Καβάλας εξέδωσε συγχαρητήρια-ευχαριστήρια ανακοίνωση σε όσους συνέδραμαν στην επιτυχή έκβαση της προσπάθειας κατάσβεσης της φωτιάς.

Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να συγχαρεί τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, καθώς και τα μέλη του Φυσιολατρικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ζυγού και τον Σύλλογο Καταδρομέων και Ειδικών Δυνάμεων Νομού Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», διότι χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβασή τους απετράπη η εξάπλωση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Αυγούστου 2020 σε θαμνώδη έκταση, μεταξύ των δημοτικών κοινοτήτων Ζυγού και Παλαιάς Καβάλας.




Η άριστη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας με τις ομάδες των εθελοντών και τον Δήμο Καβάλας ο οποίος διέθεσε τα υδροφόρα οχήματα του για την άμεση αντιμετώπιση του περιστατικού, θα μας δώσει τη δυνατότητα να διατηρήσουμε τον φυσικό μας πλούτο και να προστατεύσουμε τις περιουσίες των συμπολιτών μας».