Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας: Συνεργασίες στον Δήμο… όπως λέμε «ναι στην αντιλαϊκή πολιτική με συναίνεση»

Δηκτική ανακοίνωση της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τον «ντόρο που γίνεται τελευταία για τις συνεργασίες στον Δήμο για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του»

Δηκτική ανακοίνωση για τον «ντόρο που γίνεται τελευταία για τις συνεργασίες στον Δήμο για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του» εξέδωσε η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Λαϊκή Συσπείρωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η αποτελεσματικότητα μιας Δημοτικής Αρχής δεν κρίνεται από τη συνέχιση της πολιτικής της προηγούμενης διοίκησης, αλλά από τη σύγκρουση με την κεντρική εξουσία για το συμφέρον του Δήμου.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καβάλας

Πολύς ντόρος γίνεται τελευταία για τις συνεργασίες στον Δήμο για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δήμου. Άραγε σε πια κατεύθυνση; Που βρίσκει δυσκολίες η διοίκηση κ. Μουριάδη για να «ξεδιπλώσει» την πολιτική της; Από πού φαίνεται ότι η νέα διοίκηση δεν είναι η συνέχεια της προηγουμένης διοίκησης κ. Τσανάκα; Δε συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη, στη λογική του Δήμου επιχειρηματία, τα έσοδα του οποίου βασίζονται ουσιαστικά σε δημοτικούς φόρους και τέλη, ανταποδοτικές υπηρεσίες και χαράτσια (απορρίμματα, νερό, τροφεία σε παιδικούς σταθμούς, δίδακτρα για το ωδείο, εισιτήριο εισόδου στο κολυμβητήριο, χαράτσια για τη χρήση από συλλόγους και ερασιτεχνικά σωματεία των εγκαταστάσεων των σχολείων, χαράτσι ελεγχόμενης στάθμευσης κτλ);

Όποια έργα κατασκευάζονται, τα οποία βέβαια είναι πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, όπως αντιπλημμυρικά, πυροπροστασίας και αντισεισμικού έλεγχου, δε γίνονται με εργολαβίες και κανένα με αυτεπιστασία, όπως γινόταν και με τους προηγούμενους;

Όπως οι προηγούμενοι έτσι και οι σημερινοί τίποτε δεν κάνουν ώστε να διεκδικήσουν από το κράτος τους παρακρατηθέντες πόρους που προορίζονται για τους Δήμους. Άλλωστε συμφωνούν απόλυτα με αυτό το καθεστώς λειτουργίας των δήμων, αφού ήταν οι πρώτοι χειροκροτητές όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στους Δήμους και τις Περιφέρειες, από τον Καποδίστρια, μέχρι Καλλικράτη και Κλεισθένη.

Η διοίκηση κ. Μουριάδη κάνει περίπατο στην υλοποίηση του αντιλαϊκού προγράμματός της. Με το καλημέρα στις αρχές του έτους επέβαλε αυξήσεις στα ανταποδοτικά των σκουπιδιών της τάξης του 40% για τα νοικοκυριά και μείωση σε Τράπεζες και μεγάλες ιδιοκτησίες. Βρήκε κανένα εμπόδιο από την ισχυρή (σε έδρες) αντιπολίτευση;

Κάνει περίπατο στην εφαρμογή του αντιλαϊκού της προγράμματος, γιατί της έδωσε τη δυνατότητα ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ να εκλέξει δήμαρχο από την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, αν και μειοψηφία σε ποσοστά και έδρες, γιατί με νόμο της ΝΔ στη συνέχεια της δόθηκαν υπερεξουσίες (κυβερνησιμότητα) ανεξάρτητα από τη δύναμη της.

Κάνει περίπατο γιατί έχει «απέναντι» της μια άσφαιρη αντιπολίτευση, ουσιαστικά συμπολίτευση, η οποία «σκούζει» για τα δευτερεύοντα και τριτεύοντα, για να κρύψουν όλοι μαζί ότι τους ενώνουν πολιτικοί δεσμοί εξ αίματος πρώτου πολιτικού βαθμού. Πρόκειται δηλαδή για ομοζυγωτικά πολύδυμα…

Γιατί όμως αυτό το «κρεσέντο» των συνεργασιών από παρατάξεις που πιστεύουν στον ίδιο καπιταλιστική θεό;

Ο στόχος προφανείς, η ενσωμάτωση των εργαζόμενων σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική του Δήμου, που υλοποιείται ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται αρχηγός στην οδό Κύπρου, Δήμο που είναι ωφέλιμο γρανάζι της κεντρικής αντιλαϊκής εξουσίας.

Οι σημερινές λαϊκές ανάγκες για να αμβλυνθούν χρειάζεται στο τιμόνι των Δήμων να βρίσκονται Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια που έχουν τη διάθεση και το πρόγραμμα να συγκρουστούν με την κυρίαρχη πολιτική. Δημάρχους αγωνιστές που θα μπαίνουν μπροστά και θα διεκδικούν μαζί με το λαό λύσεις ουσιαστικές για τα λαϊκά στρώματα, όσες βέβαια το αρνητικό πολιτικό και νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπουν, καθότι οάσεις ευημερίας μέσα στην έρημο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας δεν μπορεί να υπάρξουν, αν δεν μπει πλώρη για μια άλλη εξουσία, μια λαϊκή εξουσία.