Καθαριότητα στα σχολεία: «Η Κυβέρνηση έκοψε, ο Δήμος Καβάλας… έραψε»!

Δηκτική ανακοίνωση Χρήστου Ποτόλια με αφορμή το καθεστώς εργασίας των σχολικών καθαριστριών στον Δήμο Καβάλας

Για πλήρη συνταύτιση της Δημοτικής Αρχής Καβάλας με την κυβερνητική πολιτική που «θέλει» τις σχολικές καθαρίστριες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις σχολικές μονάδες υπό καθεστώς «εργασιακής ομηρίας» κάνει λόγο ο Χρήστος Ποτόλιας.

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Καβάλας εγκαλεί τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας για «κοροϊδία» και «εμπαιγμό» τόσο των εργαζόμενων στην καθαριότητα όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς εν μέσω πανδημίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ποτόλια-Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η Δημοτική Αρχή σε ρόλο υπερασπιστή της πολιτικής της Κυβέρνησης

«…αυτό που θα βόλευε στην καθαριότητα θα ήταν να ήτανε όλες μερικής…». Δήλωση του προέδρου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου μαζί με το Δήμαρχο.

Η διοίκηση του Δήμου στο σύνολό της συνεχίζει να αναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία όλες τις ευθύνες και αυτές τις τεράστιες της κυβέρνησης και τις μεγάλες δικές της, για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα. Με την παραπάνω δήλωση  του πρόεδρου της Σχολικής Επιτροπής η διοίκηση του Δήμου ξεκαθάρισε πλέον ποια είναι η θέση της για το τεράστιο ζήτημα της καθαριότητας στα σχολεία, καθώς και για το εργασιακό καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Συνεπώς όσα μέχρι πριν λίγες μέρες μας έλεγαν οι διοικούντες τον Δήμο ότι το Υπουργείο όρισε το 84% των καθαριστριών/τών να είναι μερικής απασχόλησης και ότι ο Δήμος δεν ευθύνεται είναι ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ έπειτα και από την έμμεση ομολογία τους. Η αλήθεια είναι ότι ο ένας (κυβέρνηση) έκοψε και ο άλλος (Δήμος) έραψε!

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, πρέπει σε κοινό μέτωπο να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής, παράλληλα με τις παλινωδίες της κυβέρνησης. Να διεκδικήσουν το ξεκίνημα της νέας χρονιάς να γίνει με όρους υγιεινής και ασφάλειας όπως οι σύγχρονοι κανόνες της επιστήμης της υγείας ορίζουν!

ΥΓ: Σίγουρα αυτό που θα «βόλευε» τη σωστή καθαριότητα των Σχολείων και τα συμφέροντα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων, ήταν και είναι η μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών/των χωρίς όρους και προϋποθέσεις και η πρόσληψη νέων όσων χρειάζονται».