Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «εξορμά» στη Χερσόνησο της Παναγίας

Ένα ξεχωριστό διήμερο γεμάτο δράση, περιπλάνηση, γνώση και δημιουργία για παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών-Διαβάστε λεπτομέρειες για αυτήν τη διαφορετική εξόρμηση της Βιβλιοθήκης

Η φιλοσοφία και οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» βιωματικό προσανατολισμό και άλλη μια απόδειξη γι’ αυτό είναι η επικείμενη δράση με τίτλο «Γνωρίζοντας την Ιστορία του τόπου τους», η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών.

Αναλυτικά η περιγραφή της δράσης

Οι συνθήκες για να θυμηθούμε τα παλιά και να γεμίσουμε την παιδική γωνιά και τους χώρους της Βιβλιοθήκης, όπως συνηθίζαμε, δεν ευνοούν, μιας και ο COVID-19 είναι ακόμη εδώ.

Ωστόσο, η Βιβλιοθήκη πάει παντού και ετοιμάσαμε κάτι διαφορετικό για τους μικρούς μας φίλους, με στόχο να γνωρίσουν την πόλη τους αλλιώς. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία «Γνωρίζοντας την Ιστορία του τόπου τους», περπατώντας και εξερευνώντας σημεία της πόλης.

Ξεκινώντας από την Χερσόνησο της Παναγίας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» διοργανώνει ένα ξεχωριστό διήμερο γεμάτο δράση, περιπλάνηση, γνώση και δημιουργία.

  • Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:00 ραντεβού στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. Η πρώτη μέρα δράσης ξεκινάει με μία διαφορετική βόλτα. Γονείς και παιδιά γίνονται για λίγο δημοσιογράφοι και με τον Ιστορικό, Κομνηνό Απότα εξερευνούν σημεία ιστορικής σημασίας στην Χερσόνησο της Παναγίας. Με τη βοήθεια κινητών τηλεφώνων θα φωτογραφίσουν σημεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους
  • Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18:00 στην Παιδική Γωνιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με τη βοήθεια του δημοσιογράφου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Βασίλη Λωλίδη, οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν να αρθρογραφούν. Θα συντάξουν το δικό τους άρθρο, αποτυπώνοντας σε αυτό ό,τι τους έχει κάνει εντύπωση από τη βόλτα στη Χερσόνησο της Παναγίας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών.

Απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο 2513 500407 κατά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή: 9:00-15:30 και Τρίτη, Τετάρτη: 13:00-20:00).

Οι εγγραφές των παιδιών ξεκινούν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και λήγουν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Το κάθε παιδί θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από έναν υπεύθυνο κηδεμόνα.