Χρήστος Ποτόλιας: Μάθημα δια ζώσης και άμεσα προσλήψεις στο Διεθνές Πανεπιστήμιο

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δηλώνει ότι μπορούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Καβάλας για φοιτητές, καθηγητές και λοιπό προσωπικό, χωρίς υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών

Προσλήψεις, μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό και μαθήματα δια ζώσης ζητάει ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Λαϊκή Συσπείρωση, Χρήστος Ποτόλιας. Μάλιστα, θέτει το θέμα υπόψιν και της διοίκησης του Δήμου Καβάλας με σχετική επιστολή, ζητώντας από τον Δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη και από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να ασκήσουν πίεση προς την κυβέρνηση και τη διοίκηση του παραρτήματος Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας «ώστε τα μαθήματα και τα εργαστήρια να πραγματοποιηθούν χωρίς εκπτώσεις στο επίπεδο των σπουδών».

Η επιστολή του Χρήστου Ποτόλια

Έχουν επαναλειτουργήσει όλες οι εκπαιδευτικές δομές (από Νηπιαγωγεία μέχρι Λύκεια) εκτός των Πανεπιστημίων, καθώς και το νεοσύστατο στην πόλη μας.

Θεωρούμε ότι είναι δυνατό, αλλά και σωστό να γίνουν κανονικά τα μαθήματα και τα εργαστήρια δια ζώσης, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για φοιτητές, καθηγητές και λοιπό προσωπικό, χωρίς υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δε συντασσόμαστε με εκείνες τις φωνές που «βλέπουν» μόνο στο πορτοφόλι των φοιτητών. Για τη Λ.Σ. προέχει η απρόσκοπτη και με ασφάλεια εκπαιδευτική διαδικασία.

Το Υπουργείο και η Πρυτανεία είχαν μήνες για να προετοιμαστούν, ώστε το Πανεπιστήμιο να λειτουργήσει με ασφάλεια αυτήn τη χρονιά. Η κυβέρνηση και το Πανεπιστήμιο φέρουν την ευθύνη για την πλήρη εκπαίδευσή των φοιτητών, ώστε όταν αποκτήσουν το πτυχίο τους, να υπάρχει η εμπιστοσύνη ότι έχουν την εμπειρία, τη γνώση και την κατάρτιση που απαιτεί το επίπεδο των σπουδών του κάθε τμήματος.

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο και η διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε οφείλουν να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ΤΩΡΑ, χωρίς καμία καθυστέρηση, ώστε τα μαθήματα και τα εργαστήρια να πραγματοποιηθούν χωρίς εκπτώσεις στο επίπεδο των σπουδών.

Το γεγονός ότι το ΔΙ.ΠΑ.Ε. στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλα), όπου υπάρχουν 11.000 m2 αίθουσες διδασκαλίας, χιλιάδες επίσης τετραγωνικά μέτρα σε αίθουσες εργαστηρίων και 3.000 m2 στο κτίριο Βιβλιοθήκης, είναι πέρα για πέρα «εκτός πραγματικότητας» να λέγεται ότι δεν υπάρχουν χώροι.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να ασκήσει σε Κυβέρνηση και Πρυτανεία κάθε πίεση προκειμένου να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου, ώστε να γίνουν προσλήψεις σε καθηγητές, καθαρίστριες και άλλο προσωπικό, για να εξασφαλιστεί το μάθημα δια ζώσης με αποστάσεις, με τον χωρισμό των φοιτητών σε μικρά τμήματα κ.ο.κ.

Καλούμε επίσης τις υπόλοιπες παρατάξεις να πάρουν θέση επί του συγκεκριμένου θέματος.

Κυβέρνηση, υπουργείο, διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε. να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες, ώστε να γίνουν άμεσα και αποφασιστικά βήματα και όχι ημίμετρα για να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα μαθήματα με ασφάλεια.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει έκτακτο κονδύλι στα Πανεπιστήμια για να μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους.

Παλεύουμε, ώστε να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ολοκληρωμένη μόρφωση με ασφάλεια για φοιτητές, εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό, για την πόλη συνολικά της Καβάλας:

  1. Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε φοιτητές, καθηγητές, στο σύνολο των εργαζόμενων
  2. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας  σε όλους τους φοιτητές και σε όλους τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο, με παραπάνω από μία μάσκες την ημέρα
  3. Ειδική μέριμνα, σχέδιο και μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού στους κοινόχρηστους χώρους του Πανεπιστημίου