Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας: Ως προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αναλαμβάνετε τεράστια ιστορική πολιτική ευθύνη…

Επιστολή του επικεφαλής της παράταξης, Χρήστου Ποτόλια «για το ζήτημα της μη αποπομπής του εκπροσώπου της εγκληματικής φασιστικής-ναζιστικής οργάνωσης από το Δημοτικό Συμβούλιο»

Επιστολή του επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Λαϊκή Συσπείρωση, Χρήστου Ποτόλια προς τον πρόεδρο του Σώματος, τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων «για το ζήτημα της μη αποπομπής του εκπροσώπου της εγκληματικής φασιστικής-ναζιστικής οργάνωσης από το Δημοτικό Συμβούλιο», με τον κ. Ποτόλια να παραθέτει τα επιχειρήματά του με σκοπό την αναθεώρηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης

Θεωρούμε ότι αναλαμβάνετε ως προεδρείο τεράστια ιστορική πολιτική ευθύνη, που φυσικά βαραίνει και το σύνολο της διοίκησης του Δήμου, για το ζήτημα της μη αποπομπής του εκπροσώπου της εγκληματικής φασιστικής-ναζιστικής οργάνωσης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ζητάτε και μαζί με εσάς ζητούν και άλλες παρατάξεις στο ΔΣ, που τις βαραίνουν επίσης ιστορικές ευθύνες για την «αντιμετώπιση» του μορφώματος, νομικά ερείσματα για να προχωρήσετε στην αποπομπή από το Δ.Σ. του εκλεκτού της Χ.Α..

Η «αντιμετώπιση» αυτή (νομικά επιχειρήματα) ήταν μια «πρακτική» που γιγάντωσε την εγκληματική οργάνωση από τη πρώτη στιγμή που εμφανίσθηκε, «αντιμετώπιση» που έδινε ελεύθερο χώρο στο να διαπράττει τα εγκλήματά της, που έδινε ανοχή στη δράση της. Ακόμη και σήμερα αυτή η στάση είναι που δίνει αέρα στα πανιά του χρυσαυγίτη να συνεχίζει να ρίχνει το ρατσιστικό, αντιμεταναστευτικό δηλητήριό του με κάθε ευκαιρία, όπως και τον αντικομουνιστικό οχετό του.

Ακόμα παραπέρα οι προφάσεις για τη μη αποπομπή του χρυσαυγίτη, στερούν, κυρίως από τη νέα γενιά, τη δυνατότατα να εξάγει σημαντικά συμπεράσματα από την ιστορία. Είναι γνωστό ότι αποτελεί μόνιμο στόχο όσων θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία να εξισώνουν τον θύτη με το θύμα, (επίσημη ιδεολογία της ΕΕ). Η ιστορία λοιπόν που δεν διδάσκεται στα σχολεία λέει ότι ο Χίτλερ και το κόμμα του ήρθαν στην εξουσία με εκλογές και έκαναν τον πιο αιματηρό πόλεμο στην ιστορία της ανθρωπότητας, με εκατομμύρια θύματα, αφού λίγα χρόνια πριν τον είχαν κλείσει στη φυλακή.

Η ανάδειξη της Χ.Α. σε κοινοβουλευτικό κόμμα, όπως και η εκλογή σε Περιφέρειες και Δήμους εκπροσώπων της, έδινε το βολικό άλλοθι σε κόμματα και παρατάξεις, πολιτικούς εκπρόσωπους του συστήματος, για να ξεπλένουν το ναζιστικό μόρφωμα, αν και σήμερα πανηγυρίζουν και αναμασούν τα περί νίκης της δημοκρατίας.

Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό υπήρχαν και υπάρχουν οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που από την πρώτη στιγμή έπαιρναν πρωτοβουλίες για την απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, όπως πράξαμε και στον Δήμο Καβάλας.

Χαρακτηριστικά επίσης να σας θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος της Πάτρας οδηγήθηκε για παράβαση καθήκοντος στα δικαστήρια γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο Πατραίων πήρε απόφαση να μη δείξει καμία ανοχή στο φασισμό. Και στη περίπτωση αυτή, υπήρχαν φωνές που μιλούσαν για νομικά «ερείσματα». Σε εκείνο το δικαστήριο ο Δήμαρχος αθωώθηκε πανηγυρικά, έχοντας στο πλευρό του το σύνολο του πατρινού λαού.

Επίσης το επιχείρημα που προβάλλεται ότι με την αποπομπή του χρυσαυγίτη από το Δ.Σ. κινδυνεύει να μην εγκριθεί το σύνολο των αποφάσεών μας από την αποκεντρωμένη, να θυμίσουμε ότι τη «νόμιμη» και συγχρόνως φιλική για τα συμφέροντα των μικροεπαγγελματιών της πόλης απόφασή μας για τους κοινόχρηστους χώρους, απέρριψε η αποκεντρωμένη. Η αποκεντρωμένη όμως, αυτός ο κεχαγιάς πάνω από την «ελεύθερη» κατά τα «άλλα» Τ.Δ., είναι όργανο της κυβέρνησης, που βασική αρχή της είναι να υπερασπιστεί το αντιλαϊκό της έργο.

Συνεπώς οφείλουμε εδώ και τώρα χωρίς περιστροφές να αποπέμψουμε τον χρυσαυγίτη από το Δ.Σ. και αν η κυβέρνηση απορρίψει μια τέτοια απόφασή μας, ας αναλάβει και τις πολιτικές της ευθύνες.