Καβάλα: Η ΔΕΥΑΚ «τρυπάει» για νερό στα ορεινά του Δήμου

«Βγήκε» ανάδοχος και ξεκινούν ερευνητικές γεωτρήσεις σε Κορυφές και Λιμνιά με σκοπό να λυθεί το πρόβλημα υδροδότησης στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων

Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Καβάλας ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προσφορών και αναδείχθηκε Ανάδοχος στο πλαίσιο συνοπτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών «Ανόρυξη ερευνητικών υδρογεωτρήσεων στις Κοινότητες Κορυφών και Λιμνιών Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων».

Σκοπός των συγκεκριμένων ερευνητικών γεωτρήσεων είναι ο έλεγχος δύο διαφορετικών περιοχών για την εύρεση νερού κατάλληλης ποσότητας και ποιότητας. Σε περίπτωση επιτυχουσών γεωτρήσεων, με την αξιοποίησή τους:

  1. θα αντιμετωπισθούν φαινόμενα λειψυδρίας ιδιαίτερα στην Κοινότητα Κορυφών, και
  2. θα επιτευχθεί η ομαλή υδροδότηση, εξαιτίας των λειτουργικών αστοχιών που εμφανίζονται στα δυο αντλιοστάσια και στο μεγάλο μήκους εξωτερικό δίκτυο σε μία ιδιαιτέρως δυσπρόσιτη περιοχή, καθώς και η μείωση του ιδιαιτέρως αυξημένου λειτουργικού κόστους, ως επακόλουθο της ανύψωσης του νερού σε μεγάλο υψόμετρο, στην Κοινότητα Λιμνιών.