Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: «Ανταποδοτική» η αντιπολίτευση για τα ανταποδοτικά τέλη. Πέρασε η πρότασή της

Άλλη μια πρόταση της Διοίκησης Μουριάδη «προσέκρουσε» στη μειοψηφία των μελών της-Εγκρίθηκε με 15-13 η πρόταση του Νίκου Ξανθόπουλου-Ποιοι ψήφισαν κατά και ποιοι υπέρ και η... έκπληξη με τον Μάκη Παπαδόπουλο

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με μοναδικό θέμα εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το οικονομικό έτος 2021 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου 2020, με την μειοψηφία της Διοίκησης Μουριάδη να αποβαίνει -και πάλι- μοιραία για ακόμη μια πρόταση της Δημοτικής Αρχής, καθώς εγκρίθηκε τελικά η πρόταση του εις εκ των αντιπολιτευομένων Νίκου Ξανθόπουλου (Συνεργασία για την Καβάλα) με 15 ψήφους υπέρ και 13 κατά για μείωση των τελών κατά 45%, έναντι της πρότασης της Διοίκησης Μουριάδη για μείωση της τάξης του 15%.

Η πρόταση Ξανθόπουλου -η οποία «χτίστηκε» πάνω στην απόκλιση του εμβαδού των κτισμάτων και οικοπέδων στον Δήμο Καβάλας με την οποία έγιναν οι αυξήσεις των τελών και στο εμβαδόν που έδινε ο ΔΕΔΔΗΕ- ψηφίστηκε από την παράταξη «Ανάσα για τον Δήμο» με επικεφαλής τη Δήμητρα Τσανάκα (πλην του Γιάννη Προμούσα ο οποίος δήλωσε παρών), την παράταξη «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» με επικεφαλής τον Βαγγέλη Παππά και 3 σύμβουλοι με την παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας» με επικεφαλής τον Μάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος, ωστόσο, μαζί με τον Σωτήρη Λαζαρίδη ψήφισε υπέρ της πρότασης Μουριάδη!

Υπέρ της πρότασης της Διοίκησης του Δήμου, πλην των μελών της, ψήφισαν επίσης ο Κώστας Κουνάκος (Όμορφη Πόλη-Πρώτη Ξανά) και ο Δημήτρης Βογιατζής (ανεξάρτητος).

Άρης Βέρρος (Συμπαράταξη Πολιτών) και Χρήστος Ποτόλιας (Λαϊκή Συσπείρωση) καταψήφισαν αμφότερες τις προτάσεις.

«Η άποψη που επικρατεί είναι ότι μέχρι ο λογικός να το σκεφθεί, ο τρελός περνάει απέναντι! Αυτό φαίνεται πως μπορεί να αποδώσει ότι έγινε σήμερα στο Δ.Σ. Καβάλας. Με μια πρωτοβουλία που αρχικά έδειχνε χαμένη, το Δ.Σ. Καβάλας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αποκατέστησε μια φορομπηχτική επιλογή της διοίκησης Μουριάδη, με την οποία οι Καβαλιώτες επιβαρύνθηκαν χωρίς λόγο επιπλέον 45% φόρους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των Καβαλιωτών!», σχολίασε με ανάρτησή του ο Νίκος Ξανθόπουλος.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι για να έχει ισχύ η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί και από την Αποκεντρωμένη, ειδάλλως το θέμα θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.