Δέσμευση ξενοδοχείου για ασυπτωματικούς νοσούντες και επίταξη ιδιωτών γιατρών

Επαναφέρει την πρόταση του προς τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Ποτόλιας

Επιστολή προς τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας με την οποία επαναφέρει την πρόταση του για δέσμευση ενός ξενοδοχείου στο οποίο θα φιλοξενούνται οι ασυμπτωματικοί νοσούντες με κορονοϊό, απέστειλε ο Χρήστος Ποτόλιας. Ο επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης» επαναφέρει επίσης και την πρόταση του για επίταξη ιδιωτών γιατρών που θα παρακολουθούν τους ανθρώπους που θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία ή καταλύματα

Ακολουθεί η επιστολή του Χρήστου Ποτόλια στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

«Επαναφέρουμε την πρόσφατη πρόταση μας»

«Κύριε Πρόεδρε, τα γεγονότα, σε ότι αφορά την εξέλιξη και την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, δείχνουν ότι για μεγάλο ακόμη χρονικό διάστημα θα παραμένουν τα αδιέξοδα στο σύστημα υγείας, θα θρηνούμε συνανθρώπους μας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση επαναφέρουμε πρόσφατη πρότασή μας βάση της οποίας κρίνουμε πλέον ότι απαιτείται:

  • Δέσμευση ξενοδοχείου, ώστε ασυμπτωματικοί νοσούντες και επιβεβαιωμένα κρούσματα με ήπια κλινική συμπτωματολογία, που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο, να εντάσσονται σε πρόγραμμα εθελοντικής καραντίνας, όταν αυτή δεν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της κατοικίας τους.
  • Επίταξη των ιδιωτών γιατρών για την ιατρική παρακολούθηση των ανθρώπων που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία ή καταλύματα. Αυτό σημαίνει υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο δημόσιο σύστημα Υγείας, στο ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το σχέδιο για τη δέσμευση και αξιοποίηση ξενοδοχειακής μονάδας, για τη διαμονή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, κρίνεται αναγκαίο για έναν ακόμη λόγο: Εξαιτίας της υπερπληρότητας απλών κλινών Covid και για να εξασφαλιστεί η ταχύτερη διακίνηση των περιστατικών, δίνεται εξιτήριο σε ασθενείς οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν θετικό τεστ, με αποτέλεσμα να αυξάνεται επίσης ο κίνδυνος ενδοοικογενειακής διασποράς.

Κάθε καθυστέρηση της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης απέναντι στα αναγκαία μέτρα, που προτείνουν οι υγειονομικοί, είναι εγκληματική και κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές».