Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, που πρόσκειται στο ΚΚΕ για τον προτεινόμενο κανονισμό λειτουργίας

Τις δικές της προτάσεις για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καβάλας καταθέτει με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση του Χρήστου Ποτόλια. Στην ανακοίνωση αφού τονίζεται ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι διανομές τροφίμων στους δικαιούχους επισημαίνεται ότι το προσωπικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα πρέπει πρώτα να αποτελείται από υπαλλήλους του Δήμου και μετά από εθελοντές, να αυξηθούν τα οικονομικά κριτήρια σε όλες τις κατηγορίες και να μειωθεί το ποσοστό αναπηρίας των δικαιούχων.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Αντιμετώπιση της ακραίας φτώχιας από τους φτωχούς στους φτωχότερους»

 

«Για τους ανήμπορους συμπολίτες μας, τους άπορους, τους άστεγους, τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα, στόχος των κοινωνικών δομών του δήμου, πρέπει να είναι η ανακούφιση όσο το δυνατό περισσότερων, ώστε να πάρουν ανάσες, να σταθούν όρθιοι μπροστά στην αντιλαϊκή λαίλαπα και της σημερινής κυβέρνησης.

Σήμερα οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν την ακραία φτώχεια και έχουν ανάγκη το ΚΟΙΝ. ΠΑΝ. δεν πρέπει να συμβιβαστούν με τα επιδόματα, τα μερίσματα και τις σακούλες τροφίμων, να μην εξαπατηθούν από την πολιτική των ψευτοπαροχών όλων των κυβερνήσεων, αλλά να διεκδικήσουν οργανωμένα, ενωμένοι, την ανατροπή αυτής της κατάστασης!

Θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι διανομές τροφίμων, σε δικαιούχους συμπολίτες μας.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα κοινωνικά προγράμματα,  πρέπει να υλοποιούνται χωρίς τη συμμετοχή ΜΚΟ, ή εργολαβικών συνεργείων. Φυσικά επισημάνουμε ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που δραστηριοποιούνται σε τέτοια προγράμματα, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει να μονιμοποιηθούν και όχι να απολυθούν όταν λήξει το πρόγραμμα.

Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι εμπόδια στον άμεσο και απώτερο προγραμματισμό και σχεδιασμό προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας, αποτελούν ή έλλειψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού και η ανάλογη γενναία κρατική χρηματοδότηση.

Με την συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που ρίχνει τα βάρη στους εργαζόμενους και στο λαό, προκειμένου να εξυπηρετείται η «ανάπτυξη», η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, που επιτείνεται με τα επιπλέον αντεργατικά μέτρα που επιβάλλονται με πρόσχημα την πανδημία, διαφαίνεται ότι θα αυξηθούν οι συμπολίτες μας που θα έχουν ανάγκη στήριξης.

Για την κοινωνική πολιτική των δήμων, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε  να επιχορηγηθούν ανάλογα από την κυβέρνηση ο δήμος μας και γενικότερα οι ΟΤΑ, για να μπορούν να λειτουργούν και να συνεχίζουν το έργο τους.

Επιπλέον απαιτούνται μέτρα προστασίας από την κυβέρνηση του συνόλου των λαϊκών νοικοκυριών και όχι μόνο των απόλυτα εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας. Μέτρα προστασίας των ανέργων με αυξημένο επίδομα ανεργίας, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία στους δήμους και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, αλλά και των αντεργατικών εκείνων που ελήφθησαν στην πανδημία.

Για την αντιμετώπιση της διαγραφόμενης κατάστασης, διεκδικούμε ως ΛΣ μαζί με τους συμπολίτες μας, το εργατικό κίνημα, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, που εφαρμόστηκε και συνεχίζεται από όλες τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Στον προτεινόμενο κανονισμό θεωρούμε ότι πρέπει να προστεθούν τα παρακάτω:  1. το προσωπικό του ΚΟΙΝ. ΠΑΝ. να είναι πρώτα από υπαλλήλους του Δήμου και μετά από εθελοντές. 2. να αυξηθούν τα οικονομικά κριτήρια κατά 25% στην 1η κατηγορία, 46% στη 2η, 57% στην 3η, 66% στην 4η και 52% στην 5η και 6η κατηγορία. 3. δικαιούχοι με ποσοστό αναπηρίας από 67% στην πρόταση, να γίνει από 50%».