Χρήστος Ποτόλιας: Μόνο ο λαός της Καβάλας, με την πάλη του, μπορεί να επιβάλει τη δημιουργία ογκολογικής και αιματολογικής κλινικής

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, μετά τη διατύπωση του αιτήματος, προς το Υπουργείο Υγείας, από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Τη σύνταξη της με την απαίτηση για τη δημιουργία Ογκολογικής και Αιματολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, με πλήρη στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση. Η παράταξη του Χρήστου Ποτόλια, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, με ανακοίνωση της χαρακτηρίζει πρόκληση και εμπαιγμό τη διατύπωση στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, για τη δημιουργία των δύο αυτών κλινικών, ότι το Υπουργείο Υγείας ενίσχυσε τα επαρχιακά Νοσοκομεία, ενώ τονίζει ότι μόνο ο λαός με την πάλη του μπορεί να επιβάλει την υλοποίηση του αιτήματος του.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Συντασσόμαστε ανεπιφύλακτα με την αγωνιώδη απαίτηση για τη δημιουργία των δύο κλινικών»

«Είναι τουλάχιστον πρόκληση και εμπαιγμός των Συλλόγων Καρκινοπαθών και της ευρύτερης κοινωνίας της Καβάλας, να ξεκινάει το αίτημα του το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας προς τον υπουργό αυτής της κυβέρνησης για τη δημιουργία Ογκολογικής και Αιματολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, με τη διαπίστωση ότι ενίσχυσε και αναδιάρθρωσε (!?), ο υπουργός, τούτη η κυβέρνηση, τα επαρχιακά Νοσοκομεία. Η συγκεκριμένη απόφαση του ΔΣ είναι μια επικοινωνιακή διαχείριση του δίκαιου και διαχρονικού αιτήματος του Καβαλιώτικου λαού για τις δυο κλινικές. Τέτοιου είδους αιτήματα στη λογική «Σφάξε με αγά μου να αγιάσω», κυβερνήσεις σαν τη σημερινή και οι υπουργοί της, τις γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι αυτούς που διατυπώνουν τέτοια «αγωνιστικά» και «διεκδικητικά» αιτήματα, τους έχουν στο «τσεπάκι» της αντιλαϊκής πολιτικής τους.

Είμαστε πλέον όλοι μάρτυρες της κατάστασης που επικρατεί και στο δικό μας Νοσοκομείο, το οποίο έχει μετατραπεί και αυτό, σε Νοσοκομείο μιας νόσου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς με άλλες παθήσεις… Είμαστε μάρτυρες της «ενίσχυσης» των Νοσοκομείων που «μετράνε» δεκάδες φέρετρα συνάνθρωπων μας. Των Νοσοκομείων με τα χιλιάδες κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Με ελλιπή μέσα και εφόδια. Με Νοσοκομειακές μονάδες κλειστές, που τις έκλεισε την προηγούμενη φορά που βρισκόταν στην κυβερνητική εξουσία το κόμμα της ΝΔ. Που η σημερινή Κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, μειώνει τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων και τις δαπάνες γενικά για τη δημόσια υγεία για το 2021. Που «μπουκώνει» με ζεστό λαϊκό χρήμα, ακόμη και τώρα τους μεγαλοκλινικάρχες.

Ξέρουμε πολύ καλά πλέον ότι η πολιτική για την υγεία της Κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ), όχι μόνο δεν ενίσχυσε τα Νοσοκομεία, αλλά υποβάθμισε υπέρ των μεγάλων κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων, συνολικά το δημόσιο σύστημα υγείας (ΕΣΥ), γεγονός που αποκαλύφθηκε με τραγικό τρόπο με την πανδημία. Μια πολιτική που άφησε με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό το Νοσοκομείου μας.

Είμαστε ως Λαϊκή Συσπείρωση που το ΚΚΕ στηρίζει, υπέρμαχοι της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Συντασσόμαστε ανεπιφύλακτα με την αγωνιώδη απαίτηση για τη δημιουργία Ογκολογικής και Αιματολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, με πλήρη στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Μόνο ο λαός της Καβάλας με την οργανωμένη πάλη του μπορεί να επιβάλει τη δημιουργία των δυο κλινικών.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.  Καλούμε τα Συνδικάτα, το οργανωμένο λαϊκό κίνημα της περιοχής, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους και κάθε τίμιο αγωνιστή να κάνει δική του υπόθεση την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας του νομού».