Μάκης Παπαδόπουλος: Κύριε Δήμαρχε, κάντε κάτι με τις οφειλές των δημοτών από παλαιότερα έτη

Επιστολή του επικεφαλής της παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας προς τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας για τις οφειλές οι οποίες αφορούν σε πρόστιμα από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας

Με επιστολή του προς τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας και στον Δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας, Μάκης Παπαδόπουλος, ζητάει την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής προς τα κεντρικά όργανα του κράτους και την ΚΕΔΕ, ώστε να ρυθμιστούν οι οφειλές των δημοτών παλαιότερων ετών από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και κυρίως ζητά μέριμνα, ώστε να μην επιβαρύνονται με προσαυξήσεις.

Η επιστολή του Μάκη Παπαδόπουλου

κύριε Δήμαρχε,
έχουμε γίνει αποδέκτες διαμαρτυριών από δημότες ότι ο Δήμος έχει αποστείλει ενημερωτικά σημειώματα για την αποπληρωμή οφειλών από παλαιότερα έτη.

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι οφειλές αφορούν σε πρόστιμα από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, που έχουν εκδοθεί σε βάθος δεκαετίας, στα οποία πρόστιμα έχουν προστεθεί και προσαυξήσεις.

Με την παρούσα επιστολή, ζητούμε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να λάβει μέτρα για τη διευκόλυνση των δημοτών, που έχουν τέτοιες οφειλές.

Άλλωστε η συγκυρία της πανδημίας είναι εντελώς ακατάλληλη για να επιβαρυνθούν τώρα οι δημότες, τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επαγγελματίες, με επιπλέον οικονομικά βάρη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του θα πρέπει να ενημερώνουν τους οφειλέτες σε σύντομο χρόνο (και όχι μετά από πολλά χρόνια), ώστε οι οφειλές τους να μην επιβαρύνονται με άδικες προσαυξήσεις.

Τέλος, σας καλούμε να παρέμβετε προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ώστε να ασκήσει πίεση στο Υπουργείο Οικονομικών να επιταχύνει τη δρομολογούμενη νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις και να διασφαλίσει ότι θα συμπεριλαμβάνει και όλες τις οφειλές των δημοτών προς τους Δήμους.