Χρήστος Ποτόλιας: Πάρκινγκ! Τα αδιέξοδα της κυρίαρχης πολιτικής

Το σχόλιο του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την υπόθεση του παρκινγκ της «Ροδόπης»

Το δικό του σχόλιο για το γνωστό θέμα που έχει βγει στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα στην Καβάλα, σχετικά με το παρκινγκ της «Ροδόπης» κάνει ο Χρήστος Ποτόλιας. Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει ότι το ζήτημα  δεν οφείλονται σε έλλειψη πολιτικής, σε ανικανότητα ή σε παραλήψεις κάθε είδους. Είναι αποτέλεσμα και συνέπεια των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις αστικές δυνάμεις και τους τοπικούς τους εκπροσώπους εδώ και δεκαετίες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Γι αυτό το λόγο η συζήτηση ‘’περί όνου σκιάς’’»

« Είναι πολύ βολικό να προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους, η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, τα αστικά κόμματα που τις στηρίζουν, το κυκλοφοριακό χάλι της πόλης μας, με το αν έχουν ή δεν έχουν άδεια λειτουργίας τα παρκινγκ.

Είναι πολύ βολικό να προσπαθούν να κρύψουν τη γύμνια του κυκλοφοριακού αλαλούμ, χρησιμοποιώντας ως φύλλο συκής τους  χώρους στάθμευσης.

Τους βολεύει πράγματι πολύ, γιατί θέλουν να κρύψουν το Κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην πόλη μας. Ένα κυκλοφοριακό χάος συνυφασμένο με την καθημερινότητα των εργαζομένων της πόλης μας, που βιώνουν το άγχος της κυκλοφορίας, είτε χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), είτε είναι αναγκασμένοι να πάρουν το αυτοκίνητό τους, γιατί τα ΜΜΕ και ακριβά είναι και γιατί δεν καλύπτουν  τις ανάγκες μετακίνησης. Είναι εφιαλτικό το κυκλοφοριακό για τους συνδημότες μας, που κάνει τη ζωή οδηγών και πεζών αφόρητη. Σε μια πόλη χωρίς πράσινο, χωρίς ελεύθερους χώρους, πνιγμένης στο μπετόν, κατακλεισμένης με ΙΧ αυτοκίνητα ιδιαίτερα στο κέντρο αλλά και στις συνοικίες.

Οι αιτίες γι’ αυτή την κατάσταση δεν οφείλονται σε έλλειψη πολιτικής, σε ανικανότητα ή σε παραλήψεις κάθε είδους. Είναι αποτέλεσμα και συνέπεια των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις αστικές δυνάμεις και τους τοπικούς τους εκπροσώπους εδώ και δεκαετίες. Αντιπαροχή, εμπορευματοποίηση γης, καταπάτηση δημόσιας γης και δασών, τσιμεντοποίηση, πριμοδότηση ΙΧ, υποβάθμιση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα αυτό που έγινε στην πόλη μας: μπάζωμα της θάλασσας για να γίνουν ιδιωτικές φαραωνικές πολυκατοικίες στο θαλάσσιο μέτωπο, χτίσιμο πλατειών για να κατασκευαστούν πολυκαταστήματα.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να βελτιωθεί με φτιασιδώματα, όπως οι αδειοδοτήσεις των παρκινγκ.

Γι αυτό το λόγο η συζήτηση «περί όνου σκιάς»….

ΥΓ: άραγε το τεράστιο παρκινγκ που δημιούργησε ο δήμος στο κέντρο της πόλης (καθεστώς βέβαια πανελλαδικό), με την ελεγχομένη στάθμευση (χαράτσι), έχει άδεια λειτουργίας»;