Χρήστος Ποτόλιας: Να σταματήσει η βιομηχανία απειλητικών επιστολών στους δημότες

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αποστολή επιστολών από τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας σε οφειλές με τις οποίες τους καλεί να τακτοποιήσουν τα χρέη τους

Να σταματήσει να στέλνει επιστολές στους δημότες, τις οποίες χαρακτηρίζει απειλητικές, με τις οποίες τους καλεί να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ζητάει από τον Δήμο Καβάλας η Δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με ανακοίνωση της. Ο επικεφαλής της παράταξης Χρήστος Ποτόλιας καλεί επίσης τη διοίκηση του Δήμου να διαγράψει τις οφειλές από τις κατηγορίες των πολιτών που δεν μπορούν να τις τακτοποιήσουν, να διαγράψει όλα τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις αλλά και να κόψει στο μισό τις οφειλές σε ΑΜΕΑ, άνεργους, μονογονεϊκές οικογένειες και φτωχά λαϊκά στρώμματα που πλήττονται από την πανδημία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Για το φοροκυνηγητό των φτωχών λαϊκών στρωμάτων εν μέσω πανδημίας»

«Κύριε Πρόεδρε, με χιονοστιβάδα απειλητικών επιστολών προς τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους επαγγελματίες της πόλης απαντά η δημοτική αρχή Καβάλας στην ανάγκη του λαού να στηριχθεί αυτή την κρίσιμη περίοδο για να επιβιώσει. Τους καλεί να ρυθμίσουν ή να αποπληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δήμο, τα οποία μάλιστα έχουν διογκωθεί λόγω των προσαυξήσεων.

Ο λαός που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τα κάθε είδους χαράτσια από το κράτος και την Τοπική Διοίκηση (φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές, δημοτικά τέλη κ.α.), οι εργαζόμενοι που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά, τις εργασιακές τους σχέσεις να γκρεμίζονται, ό, τι απέμεινε από τα δικαιώματά τους να ξηλώνονται, οι επαγγελματίες που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα ενάντια στην προοπτική του λουκέτου, την ώρα μάλιστα που κυβέρνηση και τοπικές αρχές τους μεταθέτουν εξολοκλήρου την ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ώρα που καλούνται να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη για να έχουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για χρόνιες και έκτακτες παθήσεις αλλά και για τα ατομικά μέτρα προστασίας για τον COVID– 19, Αυτή την κρίσιμη περίοδο καλούνται να «ξύσουν τον πάτο του βαρελιού» για να γεμίσουν τα ταμεία του Δήμου, ώστε με μεγαλύτερη άνεση να μειώνονται τα δημοτικά τέλη στις τράπεζες, τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, τις μεγάλες ιδιοκτησίες.

Να τι αναγράφεται στην «ατομική ειδοποίηση» – μία από τις εκατοντάδες αυτών των ημερών – που έλαβε δημότης Καβάλας, πολύτεκνος, άνεργος που φέτος εργάστηκε μόλις 2 μήνες στον κλάδο του τουρισμού:

«Με την παρούσα θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας … σας παρακαλούμε να φροντίσετε την τακτοποίησή τους εντός 10 ημερών … Σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθούμε να λάβουμε όλα τα αναγκαστικά μέτρα για την είσπραξη … (δέσμευση χορήγησης Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας, κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας)».

Αυτή είναι η … κοινωνική ευαισθησία της δημοτικής αρχής που κλίνει σε όλες τις πτώσεις την «αλληλεγγύη», την «προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων» κλ.π.;

Το «κοινωνικά ευαίσθητο» τελεσίγραφο αφορά κλήση της δημοτικής αστυνομίας, χρονολογείται στο 2013, αποτελεί την πρώτη ειδοποίηση από το Δήμο (μετά από 7 χρόνια) και το βεβαιωμένο ποσό είναι προσαυξημένο κατά 92%!!!

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για όσους υπηρετούν την κεντρική πολιτική επιλογή η οποία θέλει τους Δήμους και τις Περιφέρειες να λειτουργούν ως γρανάζια μιας αντιλαϊκής κρατικής μηχανής που ξεζουμίζει το λαό (95% των φορολογικών εσόδων) και μοιράζει απλόχερα στους επιχειρηματικούς ομίλους φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, κλπ. Τοπική Διοίκηση που λειτουργεί πλήρως ανταποδοτικά (πλήρωνε για να έχεις υποβαθμισμένες υπηρεσίες), που τα βάζει όλα στη ζυγαριά του καπιταλιστικού κέρδους.

Αυτή η πείρα μπορεί και πρέπει να γίνει δύναμη οργανωμένου αγώνα μέσα από τα σωματεία, τους αγωνιστικούς φορείς του λαϊκού κινήματος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να μπει φρένο στη φοροαφαίμαξη, τα αλλεπάλληλα χαράτσια.

Καλούμε τη δημοτική αρχή εδώ και τώρα:

– Να σταματήσει τη βιομηχανία απειλητικών επιστολών στους δημότες.

– Να λυθεί το θέμα των ληξιπρόθεσμων των πολιτών προς το δήμο. Ο δήμος με απόφαση του ΔΣ να διαγράφει οφειλόμενα ποσά από κατηγορίες πολιτών που ούτε έχουν, ούτε μπορούν να πληρώσουν, να μην εκτελέσει την εντολή της κυβέρνησης, σημερινής και προηγούμενων, για αναγκαστική είσπραξη και πλειστηριασμούς.

– Να διαγραφούν κατά 100% τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις.

– Να μειωθούν κατά 50% οι οφειλές των: ΑΜΕΑ, ανέργων, μονογονεϊκών οικογενειών, φτωχών λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την πανδημία».