Καβάλα: Τέλος στα… τέλη κοινοχρήστων χώρων για τα καταστήματα εστίασης το 2020

Ικανοποίηση της Ομοσπονδίας των Επαγγελματοβιοτεχνών για τη δικαίωση των προσφυγών που κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη η Δημοτική Αρχή

Mε την υπ’αριθ. 38/2020 απόφαση της Επιτροπής αρθ. 152 του Ν. 3463/2006, τα καταστήματα εστίασης του Δήμου Καβάλας απαλλάσσονται οριστικά και επίσημα από την υποχρέωση καταβολής τελών κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική ομόφωνη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας είχε αρχικώς απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, με τη Δημοτική Αρχή να καταθέτει ενστάσεις οι οποίες και τελικώς δικαιώθηκαν.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Καβάλας εκφράζει την ικανοποίησή της, κάνοντας λόγο για μια απόφαση που θα δώσει «ανάσα στήριξης» στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία του κορονοϊού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΟΕΒΕ Καβάλας.

«»ΤΜε ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την έκδοση της υπ’αριθ. 38/2020 απόφασης της Επιτροπής αρθ. 152 του Ν. 3463/2006. Η απόφαση αυτή αποτελεί μεγάλη δικαίωση συνεχών προσπαθειών του Δήμου Καβάλας, του Σωματείου μας και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, καθώς επιβεβαίωσε το κύρος της 239/25.06.2020 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Με τη συγκεκριμένη ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό μας Συμβούλιο, απαντώντας στα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Καφεζυθοπωλών και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ενέκρινε την πλήρη απαλλαγή των εμπορικών επιχειρήσεων και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα τέλη χρήσης κοινοχρήστου χώρου οικονομικού έτους 2020, προσφέροντας ανάσα στήριξης στις επιχειρήσεις του Δήμου μας που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τη μάστιγα της πανδημίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής αρθ.152, ήλθε μετά από συνεχείς προσφυγές του Δήμου Καβάλας, με τις οποίες πέτυχε να ανατρέψει διαδοχικές ακυρωτικές αποφάσεις του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που είχαν προηγηθεί.

Στην προσπάθειά του αυτή ο Δήμος Καβάλας είχε την αμέριστη συμπαράσταση του Σωματείου μας καθώς και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι με το σωστό συντονισμό και συνεργασία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκπρόσωποι της αγοράς, μπορούν να επιτύχουν και τους δυσκολότερους στόχους.