Δήμος Καβάλας: «Θωρακίζεται» εν όψει της έλευσης του χιονιά

Προετοιμασία για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν στην περιοχή τις επόμενες ημέρες

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στην ΠΕ Καβάλας από την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στις 10:00, στο Δημαρχείο Καβάλας, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κυριάκου Σταυρίδη, του Προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας, Σταυρού Κιβράκη και εκπροσώπων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας Καβάλας.

Τα μέτρα του Δήμου Καβάλας

Το πρωί της Τρίτης (12/1) οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Καβάλας προχώρησαν στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την άμεση διευθέτηση των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν από το ενδεχόμενο χιονόπτωσης, καθώς επίσης και στον εφοδιασμό των συνοικιών της πόλης και των κοινοτήτων με μεγάλες ποσότητες αλατιού αποχιονισμού.

Η Πρόγνωση του Καιρού

Από την Τετάρτη (13/1), σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια, όπου θα είναι της τάξεως των 10-12 βαθμών κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι σε όλη τη χώρα.

Το βράδυ της Τέταρτης, όπως προκύπτει από τα προγνωστικά στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι υπεύθυνοι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας, θα χιονίσει στις ορεινό όγκο της Καβάλας, ενώ δεν αποκλείεται το πρώτο κύμα του χιονιά να πλήξει λίγες ώρες αργότερα και τις πεδινές περιοχές. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Καβάλα: 2513 500381-382
Κρηνίδες: 2513 502500-517