Δήμος Καβάλας: Σύσκεψη για την κακοκαιρία-Τι «λένε» τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό

Σε κινητοποίηση ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου-Τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που κάποιοι πολίτες χρειαστούν βοήθεια από τα πιθανά έντονα καιρικά φαινόμενα

Σύσκεψη για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2021, με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων, Κυριάκου Σταυρίδη και Απόστολου Μουμτσάκη, του Προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Σταύρου Κιβράκη και των εκπροσώπων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας Καβάλας.

Όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι δυνάμεις που έχουν σχέση με τη διευθέτηση των προβλημάτων τα οποία ενδέχεται να δημιουργήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, θα βρίσκονται σε επιφυλακή από το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2021 μέχρι και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021.

Επίσης, ρυθμίστηκαν και τελευταίες λεπτομέρειες για την ομαλή ροή των οχημάτων στις εξόδους της πόλης και στις μονάδες υγείας (Νοσοκομείο).

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, το βράδυ της Τέταρτης 13 Ιανουαρίου 2021, εκτός από την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται να χιονίσει στον ορεινό όγκο του Δήμου Καβάλας, ενώ την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021, κατά πάσα πιθανότητα τις βραδινές ώρες, παρόμοια φαινόμενα θα εμφανιστούν και στις πεδινές περιοχές. Ίδιο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού έως και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021.

Σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας:

  • Καβάλα: 2513 500381-382
  • Κρηνίδες: 2513 502500-517