Θόδωρος Μουριάδης: «Έφυγε» ένας άνθρωπος ο οποίος δίδαξε ήθος και καλοσύνη

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για τον θάνατο του καθηγητή, Νίκου Μιχαλόπουλου

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Καβαλιώτης συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Νίκος Μιχαλόπουλος (διαβάστε εδώ), επί χρόνια διευθυντής σε Λύκειο της πόλης και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας, αλλά και ενεργό και αγαπητό μέλος της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Καβάλας.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του καθηγητή, σημειώνοντας στο συλλυπητήριο μήνυμά του ότι εκτός των άλλων, δίδαξε ήθος και καλοσύνη.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας

Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του καθηγητή, Νίκου Μιχαλόπουλου.

Ο εκλιπών, πέρα από την ευχέρεια στη μετάδοση λόγου και εμπειριών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και την ιδιαίτερη αγάπη που έτρεφε για τη μαθητιώσα νεολαία, δίδαξε ήθος και καλοσύνη.

Υπήρξε μια από τις λίγες προσωπικότητες της πόλης μας που έχαιρε καθολικής αναγνώρισης και εκτίμησης, για το έργο του τόσο στον χώρο της εκπαίδευσης όσο και του πολιτισμού, ως πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Καβάλας.

Με τη σύζυγο του, Αγγελική, με την οποία συνέγραψαν «Τα οδωνυμικά της Καβάλας», αποτέλεσαν επί σειρά ετών σημείο αναφοράς για την ανιδιοτελή προσφορά τους στα γράμματα και την ιστορική έρευνα.

Στα παιδιά του, Κατερίνα, Ανδρέα και Χάρη, καθώς και στους αναρίθμητους φίλους του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.