Δήμος Καβάλας: Εκκίνηση στον σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης [φωτογραφίες]

Άρχισε η διανομή κάδων στα Δημοτικά Σχολεία - Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες

Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 28/1/2021 η πρώτη διανομή των κάδων ανακύκλωσης σε Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης που διοργανώνει η Followgreen, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Κυριάκου Σταυρίδη, την εκπρόσωπο της Followgreen, Ξένια Παπαθεμελή και τον Επιστημονικό Συνεργάτη σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, Κώστα Κητή, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα, όπου τοποθετήθηκαν 6 κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού και πλαστικών αντικειμένων.

Σε δηλώσεις του προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Μουριάδης επισήμανε ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας εργάζονται άοκνα σε καθημερινή βάση, για την προστασία του περιβάλλοντος. Με αφορμή τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, για τη διεξαγωγή του οποίου είναι πολύ ουσιαστική η συνεισφορά των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, θα ήθελα να τονίσω ότι σημαντικοί αρωγοί της προσπάθειας που καταβάλλουμε για την αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης είναι τόσο οι μαθητές, όσο και οι γονείς τους.

Αν η σχολική κοινότητα αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη» τόνισε ο κ. Μουριάδης, «θα καταφέρουμε όχι μόνο να διατηρήσουμε καθαρό τον τόπο μας, αλλά και να δούμε μια μεγάλη μείωση στα ανταποδοτικά τέλη το επόμενο χρονικό διάστημα».

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας φρόντισε για την τοποθέτηση των κάδων ανακύκλωσης και στα Δημοτικά Σχολεία των Κρηνίδων (1ο), του Ζυγού και της Νεάπολης (24ο). Η προαναφερόμενη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή (29/1), με τη διανομή των κάδων στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης που παίρνουν μέρος στον εν λόγω διαγωνισμό.

Η σχολική κοινότητα του Δήμου Καβάλας κάνει την ανακύκλωση «παιχνίδι» μέσα από τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης followgreen.gr/kavala στα  δημοτικά σχολεία του Δήμου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, την ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ και την Αφής.

Mαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, θα ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό, μπαταρίες, συγκεντρώνοντας πόντους ανάλογα με τη ποσότητα των υλικών που έχουν συλλέξει. Από την πλευρά τους, γονείς και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, προσκομίζοντας ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας followgreen.gr/kavala/contest.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.