Δήμος Καβάλας: Συνιστά προσοχή και λήψη μέτρων από τους πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας [βίντεο]

Βίντεο, παραγωγής του Δήμου Καβάλας και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακών Υπηρεσιών, με οδηγίες για τους πολίτες και χρήσιμες πληροφορίες για την προστασία τους και την προστασία της περιουσίας τους

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 αναμένεται έντονη μεταβολή του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ σε περιοχές του Δήμου Καβάλας με μεγαλύτερο υψόμετρο υπάρχει ενδεχόμενο για ολικό παγετό.

Επίσης από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για χιονοπτώσεις όχι μεγάλης διάρκειας, χαμηλής ή μέσης έντασης, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ίσως και στο επίπεδο της θάλασσας).

Εάν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος για μετακίνηση τότε συστήνεται αυτή να αποφεύγεται. Εάν όμως κρίνεται απολύτως απαραίτητη, τότε θα πρέπει να είμαστε υποχρεωτικά εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να μην εμποδίζουμε τα οχήματα αποχιονισμού.

Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού -που όπως φαίνεται θα διαρκέσει αρκετές ημέρες- σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα από τους πολίτες, όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, παραγωγής του Δήμου Καβάλας και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακών Υπηρεσιών, τις οδηγίες τις οποίες πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για την προστασία τους και την προστασία της περιουσίας τους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

  • 2513 500380-381(Καβάλα)
  • 2513 502500 (Κρηνίδες)

Δείτε το βίντεο του Δήμου Καβάλας για την επερχόμενη κακοκαιρία