Προς ένα νέο μοντέλο συνεκμετάλλευσης της Ακτής Καλαμίτσας: Στο ΤΑΙΠΕΔ τα καταστήματα, στον Δήμο η παραλία

Επαφές Μουριάδη με στελέχη του Ταμείου - Τι αλλάζει με τους ναυαγοσώστες

Στην Αθήνα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Θόδωρος Μουριάδης. Μεταξύ άλλων επαφών για τα θέματα του Δήμου Καβάλας, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα της Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα.

Μουριάδης-Πέτσας συζήτησαν για τα έργα που προτάσσει η Καβάλα προς ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνη Τρίτσης», ενώ ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι μέχρι το τέλος του Μαρτίου η Καβάλα θα λάβει και το ποσό που της αναλογεί από τα 50 εκ. ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών για τις έκτακτες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού.

Στο ΤΑΙΠΕΔ για την Καλαμίτσα

Ο Θόδωρος Μουριάδης συναντήθηκε επίσης με ανώτερο στέλεχος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Μαζί συζήτησαν τις προθέσεις του Ταμείου για την Ακτή της Καλαμίτσας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Καβάλας στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία, στο «τραπέζι» υπάρχει ένα σχέδιο συν-διαχείρισης της Ακτής, με το ΤΑΙΠΕΔ να εισπράττει τα μισθώματα από τα καταστήματα που ενοικιάζονται και τον Δήμο να επικεντρώνεται στην εκμετάλλευση της παραλίας, εισπράττοντας τυχόν έσοδα από ανάπτυξη ομπρελών, τραπεζοκαθισμάτων κ.ά.

Νέο καθεστώς για τους ναυαγοσώστες στις δημοτικές ακτές

Στην ίδια εφημερίδα ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε και στο νέο καθεστώς που θα διέπει πλέον την παρουσία ναυαγοσωστών στις δημοτικές παραλίες. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, πλέον η παρουσία ναυαγοσώστη θα επιβάλλεται για περισσότερες ώρες, «από το πρωί ως το βράδυ», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα θα πρέπει να γίνει και παράλληλη αναβάθμιση του εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του οικίσκου κτλ.

«Αυτές οι αλλαγές συνεπάγονται ένα επιπλέον κόστος της τάξης των 160.000 ευρώ για τον Δήμο Καβάλας, το ποσό είναι μεγάλο, ελπίζουμε να λάβουμε κάποια χρηματοδότηση από το Υπουργείο», σημείωσε ο κ. Μουριάδης.