Νέα δήλωση Θέμη Καλπακίδη για τον TAP

Ο δημοτικός σύμβουλος της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης ζητά από τη Δημοτική Αρχή να «διεκδικήσει το καλύτερο για τον Δήμο μας»

«Μια εβδομαδα μετα το Δημοτικό Συμβούλιο,  και με μια πιο ψύχραιμη ματιά, τα συμπεράσματα είναι ίδια σχετικά με την παραχωρηση των 12 στρ. στον tap. Η διαχείριση της δημοτικής περιουσίας δεν έγινε όπως της αρμόζει. Δεν μάθαμε ποιος κυβερνητικός παράγοντας  μας φόβισε με απαλλοτρίωση!

Δεν έγινε σωστή διαπραγμάτευση και δεχθήκαμε ότι  μας έδωσε ο tap, όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Δημωφέλεια. Άλλωστε δε γνώριζε ούτε τους πίνακες  των αποζημιώσεων. Ο tap έχει αφήσει μεγάλα προβλήματα  στην πολυδιαφημιζομενη αποκατάσταση γης. Σύμφωνα με τη δήλωση του δημάρχου ο tap δεσμεύτηκε ότι μετα την παραχώρηση των 12 στρεμμάτων θα λυθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα,  κάτι το οποίο είχε υποχρέωση ο tap να πράξει  κατα την ολοκλήρωση του έργου.

Αν βέβαια υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον για τους γεωργούς και ιδιοκτήτες γης, θα είχε γίνει απογραφή των προβλημάτων όπως δεσμεύτηκε η διοίκηση του Δημου  και θα έπραττε αρμοδίως προς κάθε επίπεδο.

Επίσης, θα χρηματοδοτήσει  ο tap και το έργο του νερού, το οποίο θα γινόταν παράλληλα με την κατασκευή  του  tap;

Εκεί βέβαια υπάρχουν αλλά προβλήματα, έγγραφες δεσμεύσεις όμως υπάρχουν; Κύριοι της διοίκησης του Δήμου και  της Δημωφέλεια καταφέρατε για ακόμη μια φορά να αυτό-ηττήθητε. Δικαιώσατε αυτούς που έλεγαν ότι και εσείς θα σκύψετε το κεφάλι απέναντι στον tap.

Η χειρότερη διαπίστωση, και μας λυπεί, είναι ότι με αυτά που είπατε στο Δημοτικό Συμβούλιο διαχωρίζεται πλήρως τη θέση σας από όλους αυτούς που αγωνιστήκαμε για την αλλαγή της όδευσης  του αγωγού tap. Και δυστυχώς ούτε μαθήματα πήρατε ούτε αναγνωρίζεται την αξία αυτού του αγώνα. Θα συνεχίσει αυτή η συμπεριφορά απέναντι στον tap ή θα διεκδικήσουμε το καλύτερο για το Δημο μας»;

Θεμιστοκλής Καλπακίδης
Δημοτικός Σύμβουλος ΚΑΠ