Ο Χρήστος Ποτόλιας ζητάει να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι του Δήμου Καβάλας

Επιστολή του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς τη διοίκηση και τις δημοτικές παρατάξεις

Να αναλάβει ο Δήμος Καβάλας πολιτική απόφαση και να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους του και ταυτόχρονα να στελεχώσει όλες τις υπηρεσίες του με προσωπικό πλήρους και σταθερής εργασίας, καλεί τη διοίκηση αλλά και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Χρήστος Ποτόλιας. Με επιστολή του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζητάει ο Δήμος να αναλάβει την ευθύνη για όλους τους εργαζόμενους και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση, χωρίς περιστροφές, να μη βρεθεί κανένας εκτός δουλειάς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

«Συμβασιούχοι στα κοινωφελή προγράμματα»

«Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ο ΟΑΕΔ δεν θα εκδώσει κανένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για το 2021. Αυτή τη στιγμή μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας απασχολούνται στους δήμους, στις Περιφέρειες και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών περισσότεροι από 36 χιλιάδες εργαζόμενοι. Είναι, λοιπόν, ευνόητο πως με την αποχώρησή τους θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών, σε μια περίοδο μάλιστα που λόγω των συνθηκών απαιτείται η κατεπείγουσα στελέχωσή του με παραπάνω προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι αυτοί στελεχώνουν κρίσιμες υπηρεσίες και στο Δήμο μας και η μη ανανέωση των συμβάσεών τους οδηγεί τις υπηρεσίες του σε αδιέξοδο, με φόντο την ιδιωτικοποίησή τους και τη μεταφορά του κόστους στους πολίτες.

Επί πλέον, με τη λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων που απασχολούνται στον δήμο με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, αλλά και λόγω των συνταξιοδοτήσεων και της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων, το πρόβλημα υποστελέχωσης χειροτερεύει.

Ταυτόχρονα, είναι πρόκληση ότι χιλιάδες εργαζόμενοι, που μέχρι τώρα «μας έκαναν τη δουλειά», να καταλήξουν στο δρόμο της ανεργίας, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε καθολικό κλείσιμο και ζουν αυτοί και οι οικογένειές τους με την αγωνία για το αν θα ξαναβρούν δουλειά, ενώ είναι βέβαιο ότι η απόφαση για την απόλυσή τους θα δημιουργήσει σοβαρά οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα.

Αυτοί οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα ζουν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό διαχρονικά των κυβερνήσεων που ακολουθούν τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την “ανακύκλωση” της ανεργίας και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα. Αρνούνται σκόπιμα εδώ και χρόνια τις προσλήψεις, παρά τα χιλιάδες κενά στους δήμους και τις Περιφέρειες, επιδιώκοντας να οδηγήσουν κρίσιμους τομείς σε πλήρη ιδιωτικοποίηση.

Είναι απαράδεκτο ενώ η κυβέρνηση -και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς- παρέχει πακτωλό ζεστού χρήματος στους επιχειρηματίες, να μην παίρνει μέτρα για την προστασία του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ζητάμε τόσο από τη δημοτική αρχή όσο και από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με πολιτική απόφαση ο δήμος να αναλάβει την ευθύνη για όλους τους εργαζόμενους και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση, χωρίς περιστροφές, να μη βρεθεί κανένας εκτός δουλειάς.

Απαιτούμε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και ταυτόχρονα πλήρη στελέχωση όλων των υπηρεσιών του δήμου με προσλήψεις προσωπικού πλήρους και σταθερής εργασίας».