Καβάλα: Παίρνει «σάρκα και οστά» η Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας [φωτογραφίες]

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση εξοπλισμού γραφείου και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στον χώρο της Δομής, ενώ ακολουθούν οι εργασίες για τη στελέχωσή της-Λίγα λόγια για το "Kick iT": Στόχοι και προσανατολισμός

Προχωρούν οι εργασίες για τη λειτουργία του “Kick iΤ“, της Δομής Στήριξης της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας στην Καβάλα. Στην παρούσα φάση ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση εξοπλισμού γραφείου και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στον χώρο της Δομής επί της οδού Ομονοίας 117 στον 3ο όροφο, ενώ ακολουθούν οι εργασίες για τη στελέχωσή της.

Λίγα λόγια για το “Kick iT”

Το “Kick iT” αποτελεί μια άτυπη δομή στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, στους στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καβάλας. Η δομή αντλεί το πλαίσιο, τις προδιαγραφές, τις διαδικασίες και τους στόχους-αρμοδιότητές του από τις συναφείς δομές και υπηρεσίες οι οποίες έχουν συσταθεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, γύρω από την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Οι δομές αυτές προέρχονται από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι δομές-υπηρεσίες, όπως θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας (business incubators), μονάδες καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, business innovation centers, ινστιτούτα ανάπτυξης επιχειρηματικότητας, κόμβοι καινοτομίας και επιχειρηματικότητας κ.τ.λ..

Το “Kick iT” αποτελεί μια ευέλικτη δομή, η οποία χαρακτηρίζεται ως virtual business incubator, καθώς απουσιάζουν οι συνήθεις υψηλού κόστους φυσικές υποδομές για τις εν δυνάμει επιχειρήσεις.

Παράλληλα, άπτεται της καινοτομίας σε προϊόντα και υπηρεσίες τουρισμού, πολιτισμού και δημιουργικότητας, γύρω από τον άξονα «έμπνευση-εξωστρέφεια» για την ανάδειξη νέων, ποιοτικών, αναγνωρίσιμων και με ισχυρό brandname προϊόντων και υπηρεσιών οι οποίες θα παρέχονται στις επιχειρηματικές ομάδες οι οποίες θα ενταχθούν στη δομή.