Μάκης Παπαδόπουλος: Νίκη των εργαζόμενων και της Αντιπολίτευσης η ανάκληση της έφεσης εναντίον του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ανακοίνωση της παράταξης του Τόπου της Ζωής μας για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής

Το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 από τη Δημοτική Αρχή της Καβάλας ανακοινώθηκε ότι ελήφθη η απόφαση να αποσυρθεί η έφεση του Δήμου κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε τις 14 εργαζόμενες στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» [διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας πατώντας εδώ].

Ο Μάκης Παπαδόπουλος χαιρετίζει μεν την απόφαση αυτή -«κάλλιο αργά, παρά ποτέ», επισημαίνει χαρακτηριστικά- ωστόσο υπογραμμίζει πως αυτή δεν ήρθε ως απόρροια μιας «προσωπικής απόφασης» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη, αλλά ως συνέχεια της πίεσης που άσκησαν με τρόπο αποτελεσματικό τόσο οι εργαζόμενες όσο και οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας καλεί επ’ ευκαιρία τον Δήμαρχο «να ζητήσει συγνώμη από τις δημοτικές παρατάξεις για τις λοιδωρίες». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Παπαδόπουλου.

«Το Σάββατο 17 Απριλίου, ο Δήμαρχος Καβάλας ανακοίνωσε την ανάκληση της έφεσης του Δήμου κατά της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τη μονιμοποίηση των εργαζόμενων στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Ο Δήμαρχος Καβάλας ανακοίνωσε δηλαδή ότι θα σταματήσει να παρανομεί και θα εφαρμόσει την απόφαση 83/2020 του ΔΣ του Νομικού Προσώπου της “Αλληλεγγύης”, με την οποία οι δημοτικές παρατάξεις ενέκριναν ομόφωνα την ανάκληση της έφεσης.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Είναι όμως πραγματικά “ανέκδοτο” να διαβάζουμε ότι η ανάκληση της έφεσης είναι “προσωπική απόφαση του Δημάρχου Καβάλας που υλοποιεί δική του δέσμευση”!

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. Μουριάδης πολέμησε για έναν ολόκληρο χρόνο και με κάθε τρόπο τις εργαζόμενες του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και υπέβαλε σε αχρείαστα δικαστικά έξοδα τόσο τον Δήμο όσο και τις εργαζόμενες!

Θα περιμέναμε λοιπόν από τον κ. Μουριάδη να ζητήσει “συγνώμη” από τις εργαζόμενες για τους εξευτελισμούς, τις απειλές και τις εκδικητικές μετακινήσεις που έκανε σε βάρος τους.

Να ζητήσει συγνώμη και από τις δημοτικές παρατάξεις για τις λοιδωρίες για “λαϊκισμό” και “πολιτική εκμετάλλευση” που ξεστόμιζε όλο αυτό το διάστημα εναντίον τους, αναγκάζοντας μάλιστα την παράταξη του κ. Βέρρου στην απόφαση να απέχει από τις αρχές Δεκεμβρίου από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του Δημάρχου να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση του ΔΣ της “Αλληλεγγύης”.

Η αλήθεια είναι μία: ο Δήμαρχος δε θα έκανε ανάκληση της έφεσης, αν δεν υπήρχε ο αγώνας των εργαζόμενων, αλλά και η συστηματική και επίμονη πίεση των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης».