Δήμος Καβάλας: Όταν οι πολίτες διατεθούν περίσσευμα ευαισθησίας, τότε θα κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα για την προστασία του περιβάλλοντος!

Το «ευχαριστώ» της Δημοτικής Αρχής για τον καθαρισμό της ιστορικής διαδρομής «Ο δρόμος του νερού» και της περιμετρικής οδού από ομάδα εθελοντών

Ηδιαδικτυακή δράση Save Your Hood [Σώσε τη γειτονιά σου] που με σύνθημα «βάλε τα σκουπίδια στη θέση τους» καλεί εθελοντές πολίτες από όλη την Ελλάδα να «καθαρίσουν» σημεία των πόλεών τους που χρήζουν παρέμβασης, «ήρθε» και στην Καβάλα με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά.

Η πρώτη «επίσημη» δράση [είχε προηγηθεί μία μίνι-εξόρμηση στον «Σταυρό» λίγες ημέρες πριν] πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2021, στην Περιμετρική Οδό της πόλης. Εκεί, 9 άτομα-εθελοντές μάζεψαν 17 σακούλες, ή 1.500 λίτρα σκουπιδιών, μέσα σε μόλις 2 ώρες!

Σειρά είχε ο «Δρόμος του Νερού»… Την Κυριακή 11 και το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, συμπολίτες μας κατάφεραν και συνέλεξαν πάνω από 3.000 λίτρα σκουπιδιών [2.300 την πρώτη φορά και 1.800 τη δεύτερη], από πλαστικές σακούλες και συσκευασίες προϊόντων μέχρι παλιές συσκευές, σπασμένες καρέκλες κ.ά. [διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες από τη δράση πατώντας εδώ].

Στον απόηχο των παραπάνω δράσεων, ο Δήμος Καβάλας εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση, εξαίροντας του συμπολίτες μας για την πρωτοβουλία τους να διαθέσουν τον προσωπικό τους χρόνο για τον καλλωπισμό δημόσιων εκτάσεων του αστικού χώρου.

«Όταν οι πολίτες διατεθούν περίσσευμα ευαισθησίας και αφιερώνουν τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τους σε παρόμοιες εθελοντικές δράσεις, τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι θα κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα για την προστασία του περιβάλλοντος!», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.