Λαϊκή Συσπείρωση: Τίποτα πιο ψευδές από το ότι τα συμφέροντα των εργαζόμενων ταυτίζονται με αυτά των εκμεταλλευτών τους

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ αναφορικά με τους στόχους του θεσμού του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης»

Ως θεσμό που στόχο έχει να δημιουργηθεί μια δήθεν ανεξάρτητη αρχή, που όμως θα αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, χαρακτηρίζει τον «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» η «Λαϊκή Συσπείρωση». Σε ανακοίνωση τους που υπογράφεται από το δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Χρήστο Ποτόλια επισημαίνεται ότι ο «Συμπαραστάτης» έχει βασική του αρμοδιότητα τον έλεγχο της εφαρμογής των αντιλαϊκών νόμων και ότι το συγκεκριμένο «εργαλείο» της εξουσίας δεν έχει άλλο σκοπό από το να προωθεί την «κουλτούρα της συνεννόησης και συναίνεσης», που είναι ο διακαής πόθος της εξουσίας των ολίγων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης»…(με) γραφείο (που) στερείται παντελώς θερμάνσεως»!

«Πρόκειται για ένα θεσμό με στόχο των κυρίαρχων αστικών πολιτικών δυνάμεων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, να δημιουργήσουν μια δήθεν ανεξάρτητη αρχή, με στόχο όμως τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Από τον τίτλο και μόνο φαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα η αυταπάτη ότι εργοδότες και εργαζόμενοι μπορούν να έχουν κοινό συμπαραστάτη απέναντι στα διαμετρικά αντίθετα συμφέροντά τους. Ο «Συμπαραστάτης» έχει βασική του αρμοδιότητα τον έλεγχο της εφαρμογής των αντιλαϊκών νόμων.

Είναι, επίσης, προφανές ότι δεν μπορούν να συνδυαστούν στο ίδιο πρόσωπο, στον ίδιο θεσμό, η υπεράσπιση των συμφερόντων και του δημότη και του επιχειρηματία-δήμου εν προκειμένου, γιατί είναι συμφέροντα αντιτιθέμενα.

Στη διαδικασία εκλογής του «Συμπαραστάτη του δημότη και του επιχειρηματία», ο σύμβουλος του ΚΚΕ, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο, δε συμμετείχε, για να μη νομιμοποιήσει ένα όργανο εχθρικό προς τα λαϊκά συμφέροντα.

Από την άλλη, όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις υποστήριξαν το «θεσμό» και το πρόσωπο που επιλέγει (κατά πλειοψηφία) για να τον υπηρετήσει. Να σημειώσουμε ότι αναγνωρίζουμε το κύρος και την προσωπικότητα του κ. Αθανασίου, έγκριτο δικηγόρο της πόλης μας. Ωστόσο για ένα «θεσμό» τόσο σημαντικό για τη λειτουργία της «Δημοκρατίας» κατά λεγόμενά όλων των άλλων παρατάξεων, στη συνεδρίαση της Δευτέρας (19-04-21) με μία συνοπτική διαδικασία (μία ώρα πριν την κανονική συνεδρίαση του ΔΣ), «τιμούν» τόσο το «θεσμό τους», όσο και το πρόσωπο του κ. Αθανασίου. Μάλιστα είναι τόση η σημασία που δίνουν στο «θεσμό» και στο πρόσωπο που τον υπηρετεί που στην ετήσια έκθεση του κ. Αθανασίου διαβάζουμε: «..  το γραφείο (σημ. όπου στεγάζεται ο συμπαραστάτης) στερείται παντελώς θερμάνσεως, βρίσκεται μακριά από τις Υπηρεσίες του Δήμου, στερείται πρόσβασης για ΑΜΕΑ και γενικά, καθ’ ομολογία απάντων, στερείται καταλληλότητας….» και ότι «….γραφείο…. ουδέποτε ενισχύθηκε με Γραμματειακή υποστήριξη, λόγω ελλείψεως προσωπικού».

Οι Καβαλιώτες, ο κ. Αθανασίου πρέπει να βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα για αυτό το «εργαλείο» της εξουσίας που δεν έχει άλλο σκοπό από το να προωθεί την «κουλτούρα της συνεννόησης και συναίνεσης», που είναι ο διακαής πόθος της εξουσίας των ολίγων. Να αποδείξουν δηλαδή ότι τα συμφέροντα των εργαζόμενων ταυτίζονται με αυτά των εκμεταλλευτών τους. Τίποτα πιο ψευδές…»!