Λαϊκή Συσπείρωση: Έχουν «γραμμένους» τους μικροεπαγγελματίες και τους εργαζόμενους εκεί που δεν πιάνει μελάνι…

Ανακοίνωση – σχολιασμός της δημοτικής παράταξης για το θέμα της παραχώρησης των παραλιών του Δήμου Καβάλας σε ιδιώτες

Ως κροκοδείλια χαρακτηρίζει τα «δάκρυα» που έριξαν η διοίκηση του Δήμου Καβάλας και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τους μικροεπαγγελματίες της πόλης, στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η Λαϊκή Συσπείρωση. Σχολιάζοντας τα όσα συζητήθηκαν εκεί, η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ τονίζει όλοι τους ότι δε μπόρεσαν να κρύψουν ότι τους μικροεπαγγελματίες από τη μια και τους εργαζόμενους από την άλλη τους έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Τα «δάκρυα» για τους μικροεπαγγελματίες δε χρειάζονται σκούπισμα, γιατί είναι κροκοδείλια…»

«Πολύ «δάκρυ» έπεσε πάλι για τους μικροεπαγγελματίες της πόλης, στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ (14-5-21) για την παραχώρηση παραλιών σε ιδιώτες. Είναι δε τόση η «συμπόνια» τους για τους μικροεπαγγελματίες, που μισθώνουν τους χώρους των παραλιών με το ίδιο τίμημα τόσο για τους μικρούς όσο και για τις ανώνυμες εταιρίες του «LUCY»  και της ΤΟΣΚΑ.

Βέβαια η «συμπόνια» τους για τους μικρούς επαγγελματίες φαίνεται και από τα δημοτικά χαρατσώματα που τους επιβάλλουν, που έρχονται να συμπληρώσουν αυτά του κεντρικού κράτους, κράτος που ελέγχεται από τα κόμματα που υποστηρίζουν όλες τις παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο.

Τέτοια «δάκρυα» για τους μικροεπαγγελματίες δε χρειάζονται σκούπισμα, γιατί δεν υπάρχουν, είναι κροκοδείλια…

Όσο και αν προσπάθησαν όλες οι παρατάξεις που συντάχθηκαν με την παραχώρηση των παραλιών σε ιδιώτες, δε μπόρεσαν να κρύψουν ότι τους μικροεπαγγελματίες από τη μια και τους εργαζόμενους από την άλλη τους έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι, γιατί η συνέπεια  της παραχώρησης σε ιδιώτες έχει επιπτώσεις στην τσέπη των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Για το συγκεκριμένο καθεστώς της παραχώρησης την απόλυτη ευθύνη την έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, που παραχώρησαν – και συνεχίζουν να το κάνουν όπως και η σημερινή της ΝΔ – παραλίες σε ιδιώτες.

Μεγάλη είναι και η ευθύνη των δήμων που προχωρούν σε ιδιωτικοποίηση ελεύθερων τμημάτων των παραλιών, με το αιτιολογικό της εξεύρεσης εσόδων, χαρατσώνοντας όμως τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν πληρώσει πάρα πολλά για να μπορούν να απολαύσουν ένα μπάνιο στη θάλασσα σε παραλίες οργανωμένες από τους δήμους και το κράτος, δωρεάν.

Θυμίζουμε ότι το 2018, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε η διαδικασία παράδοσης παραλιών στους δήμους. Και μάλιστα, αυτό είχε διαφημιστεί από την τότε κυβέρνηση ως «ικανοποίηση ενός αιτήματος δεκαετιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Όμως, στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΤΑΔ και το ΤΑΙΠΕΔ παραχώρησαν τις παραλίες με την προϋπόθεση οι δήμοι να τις παραχωρήσουν σε επιχειρηματίες.

«Όχι στα σχέδια μεγαλοεπιχειρηματιών – κυβέρνησης – δημοτικής αρχής για την εμπορική εκμετάλλευση των παραλιών του δήμου μας. Παραλίες ανοιχτές για όλο τον λαό».

ΥΓ: Να γιατί τελευταία «διαψεύδεται» ότι θα μπει εισιτήριο εισόδου στην «Καλαμίτσα»…».