Λαϊκή Συσπείρωση: Ζητάει την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, λόγω απεργίας

Επιστολή του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Ποτόλια στον πρόεδρο του σώματος και τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας

Την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 10/6, ημέρα της απεργίας που έχει προκηρυχθεί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, ζητάει με επιστολή του στον πρόεδρο του Σώματος και τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας ο Χρήστος Ποτόλιας. Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, τονίζει ότι η συνεδρίαση μπορεί να μετατεθεί για τη Δευτέρα 14/6, προκειμένου και οι δημοτικοί υπάλληλοι που εμπλέκονται με τη συνεδρίαση να μπορέσουν να απεργήσουν, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων μ’ αυτόν τον συμβολικό τρόπο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

«Την Πέμπτη 10 Ιούνη, θα παραλύσει η χώρα από άκρη σε άκρη»

«Κύριε Πρόεδρε. Την Πέμπτη 10/06/2021 έχει προκηρυχθεί απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο!

Την Πέμπτη 10 Ιούνη, θα παραλύσει η χώρα από άκρη σε άκρη, από κλάδο σε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, με στόχο:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο.

Αυτή τη μέρα (10/06/2021), που αποτελεί σημαντικό σταθμό του αγώνα των εργαζόμενων της χώρας μας για τα δικαιώματα τους, ορίσατε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας καλούμε να προχωρήσετε στην αναβολή της συνεδρίασης και ορισμό νέας ημερομηνίας (π.χ. Δευτέρα 14/06/2021, ημέρα που γίνονται σχεδόν όλες οι συνεδριάσεις), προκειμένου αφ’ ενός να δοθεί η δυνατότητα σε όσους υπαλλήλους του Δήμου εμπλέκονται με τη συνεδρίαση, να απεργήσουν, αφετέρου δε να δείξει το Δημοτικό Συμβούλιο με αυτό το συμβολικό τρόπο τη στήριξη του στον αγώνα των εργαζομένων».