Θόδωρος Μουριάδης: Οφείλουμε να επανασχεδιάσουμε τη στρατηγική μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δεν προσφέρεται για την εκπομπή απλών μηνυμάτων ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, σχετικά με την αξία της διαφύλαξης του δασικού μας πλούτου και την αναγκαιότητα διατήρησης της οικολογικής ισορροπίας.

Είναι η αφορμή για μια πιο ενδελεχή αξιολόγηση της επίδρασης που έχει η ανθρώπινη δραστηριότητα στο φυσικό περιβάλλον.

Σεβόμενοι τις επόμενες γενιές οφείλουμε να επανασχεδιάσουμε τη στρατηγική μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, κερδίζοντας το στοίχημα της ορθολογικής διαχείρισης των στοιχείων που μας προσφέρει η φύση και της αποτελεσματικής καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Παράλληλα, έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε βαθιές ανάσες οξυγόνου στους πολίτες, προσθέτοντας περισσότερο πράσινο τόσο στο κέντρο, όσο και στις ξεχασμένες γειτονιές του αστικού μας ιστού.

Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με φορείς και συλλογικότητες της περιοχής μας, κινείται σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση, αναβαθμίζοντας τις συνοικίες της πόλης και της δημοτικής ενότητας Φιλίππων, μέσα από την υλοποίηση ενός προγράμματος ευπρεπισμού των πάρκων και των κοινόχρηστων χώρων και την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης των οικιακών αποβλήτων και των απορριμμάτων που παράγουν οι σχολικές μονάδες.

Η συνέχιση αυτής της προσπάθειας είναι μια πράξη ευθύνης και σε κάθε περίπτωση ο οδικός χάρτης για την περιβαλλοντική πολιτική που θα εφαρμόσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα».

Θεόδωρος Μουριάδης
Δήμαρχος Καβάλας