Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων: Το «συγκριτικό ιαματικό πλεονέκτημα» της Καβάλας άνοιξε τις πύλες του [φωτογραφίες]

Τα αισιόδοξα σημάδια της τρέχουσας θερμαλιστικής περιόδου και οι εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων οι οποίες θα γίνουν το προσεχές διάστημα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το πρωί της Παρασκευής 25 Ιουνίου 2021 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης, ο αντιδημάρχος Πρωτογενούς Τομέα, Θόδωρος Παπαδόπουλος και ο Διευθυντής του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων, Στράτος Μαρουλάς, προκειμένου να αναφερθούν στην τρέχουσα θερμαλιστική περίοδο και στις εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων οι οποίες θα γίνουν το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Μουριάδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Θερμαλιστικού Κέντρου Κρηνίδων, ο οποίος, όπως ανέφερε, «αγγίζει τα 3.600.000 ευρώ και προβλέπει την κατασκευή 10 οικίσκων τουριστικής χρήσης, τη μετατροπή των υφιστάμενων κτηρίων camping σε χώρους ατομικής πηλοθεραπείας και στεγάστρου εισόδου σε κλειστό χώρο αναμονής, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και χώρου λιμνών και πρασίνου, τη διακόσμηση του υφιστάμενου εστιατορίου και την κατασκευή δεξαμενής υδροθεραπείας-υδρομασάζ».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Αγγελίδης επισήμανε ότι «μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 600 λούσεις και σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας το 20% των λούσεων έγινε από αλλοδαπούς. Σημειώνω ότι τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του πηλοθεραπευτηρίου από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ το ποσοστό των αλλοδαπών κυμαινόταν περίπου στο 2%. Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι φέτος θα υπάρξει μια αύξηση της τάξης του 10-20% στον αριθμό του λούσεων σε σχέση με το 2020».

Ο κ. Παπαδόπουλος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις παρεμβάσεις που έγιναν πριν την έναρξη λειτουργίας του Πηλοθεραπευτηρίου, ενώ ο κ. Μαρουλάς υπογράμμισε πως για την ασφάλεια των λουομένων θα τηρηθούν πιστά όλα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Είναι μεγάλη ευλογία για την περιοχή να διαθέτουμε έναν τέτοιον φυσικό ιαματικό πόρο», δήλωσε ο κ. Μαρουλάς, ευελπιστώντας παράλληλα «Δήμος και ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ να θέσουν στις προτεραιότητές τους τον εκσυγχρονισμό του Πηλοθεραπευτηρίου».

Όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας του Πηλοθεραπευτηρίου (λούσεις), αφορά τις ώρες 10:00-16:00, (εστιατόριο και camping λειτουργούν μέχρι αργά το βράδυ), με τον κ. Μαρουλά να σημειώνει ότι «μετά από μελέτη, διαπιστώσαμε ότι ο περιορισμός στις ακραίες ώρες του ωραρίου δε θα επηρέαζε την προσφερόμενη υπηρεσία μας. Φυσικά, δε, αν αυξηθεί η ζήτηση στις ακραίες ώρες, θα επανέλθουμε στο προηγούμενο ωράριο. Για την ώρα όλα λειτουργούν κανονικά χωρίς πρόβλημα».

Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου ακολούθησε ξενάγηση των δημοσιογράφων στους χώρους του Πηλοθεραπευτηρίου.