Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Καμία απόφαση για τον ΑΟΚ, πολλοί έπαινοι για τους 3 μετόχους

Οι εξελίξεις με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΟΚ ξεπέρασαν το λόγο για τον οποίο συγκλήθηκε έκτακτα το Σώμα

Χωρίς κάποια απόφαση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 6/8/21 το Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας που συνεδρίασε έκτακτα για το θέμα του ΑΟΚ. Κι αυτό γιατί τα ίδια τα γεγονότα και οι εξελίξεις στην ΠΑΕ ξεπέρασαν το ίδιο το Σώμα, που είχε κληθεί στην ουσία για να αναζητηθεί στήριξη και χρήματα στην προσπάθεια να καλυφθεί η εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League 2. Κι αυτό γιατί λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο ΑΟΚ άλλαξε χέρια και πέρασε στον Καναδοϊρανό επιχειρηματία Άλεξ Χαντιτάτζι, που θα αναλάβει πλέον όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Στην κουβέντα που πραγματοποιήθηκε, έγινε αναφορά στην επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος στον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να δοθεί παράταση στην προθεσμία για την υποβολή της εγγυητικής, ενώ δεν έλειψαν και οι αντεγκλήσεις και οι… μπηχτές από τους μετόχους προς συγκεκριμένες πλευρές! Επίσης αποφασίστηκε να μη βγει κάποιο ψήφισμα υπέρ της ομάδας, αλλά όταν και αν το χρειαστεί αυτό να γίνει.

Όλοι πάντως οι παράγοντες του Δημοτικού Συμβουλίου αναγνώρισαν την προσφορά των 3 μετόχων της ΠΑΕ, Αντώνη Αντωνίου, Σωτήρη Δεληκάρη και Αντώνη Κατσαμακίδη, όλα αυτά τα 8 χρόνια που βρέθηκαν στην ομάδα.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία των τοποθετήσεων των επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά και ορισμένων δημοτικών συμβούλων.

Θόδωρος Μουριάδης: Όλες οι διοικήσεις του Δήμου ήταν κοντά στον ΑΟΚ

«Ευχαριστούμε τους 3 μετόχους για όλη την προσπάθεια αυτά τα 8 χρόνια. Την ανέλαβαν σε μια δύσκολη κατάσταση και την έφτασαν σ’ αυτό το σημείο και τώρα την παραδίνουν σ’ έναν επενδυτή για να πάει ψηλότερα. Όλες οι διοικήσεις του Δήμου ήταν δίπλα στην ομάδα.

Με την επιστολή μου προσπάθησα να πάρω μια παράταση για την ομάδα, με σωστό και θεσμικό τρόπο, μιας και πέρασαν οι προθεσμίες».

Δήμητρα Τσανάκα: Αυτό που μετράει είναι ότι η ομάδα θα παίξει στη Super League 2

«Αν και δεν ανακατεύομαι με το ποδόσφαιρο ξέρω τη σύνδεση της ομάδας με τον κόσμο. Ξέρω επίσης και την προσπάθεια των μετόχων όλα αυτά τα χρόνια. Συνεργαστήκαμε μαζί, μαλώσαμε, τα ξαναβρήκαμε. Αυτά δεν μετρούν πλέον. Αυτό που μετράει είναι ότι η ομάδα θα παίξει στη Super League 2. Οι Καβαλιώτες θα πρέπει να στηρίξουν το νέο ιδιοκτήτη. Χρειάζονται οι μέτοχοι αυτό το ψήφισμα που θα βγάλει το Δημοτικό Συμβούλιο; Κι αυτό γιατί υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι η επιστολή Μουριάδη στον Αυγενάκη έκανε κακό. Δε νομίζω ότι πρέπει να βγει ψήφισμα. Αν το ζητήσει η νομική εκπροσώπηση να το κάνουμε, αλλά όχι τώρα»!

Μάκης Παπαδοπουλος: Ελπίζω ο νέος ιδιοκτήτης να αγαπήσει την ομάδα όπως την αγαπούν οι Καβαλιώτες

«Χαιρετίζουμε τη συμφωνία και βρέθηκε λύση στο πρόβλημα του ΑΟΚ. Χαιρόμαστε που η πίεση που υπήρχε από παράγοντες και θεσμικούς φορείς της περιοχής έφεραν αποτελέσματα.

Οφείλουμε σεβασμό και τιμή στους 3 μετόχους του ΑΟΚ για την προσφορά τους. Τώρα ελπίζουμε να βρεθεί λύση με το θέμα της συμμετοχής στην Superleague 2. Ελπίζω ο νέος ιδιοκτήτης να αγαπήσει την ομάδα όπως την αγαπούν οι Καβαλιώτες».

Βαγγέλης Παππάς: Εύχομαι οι επιταγές να έχουν αντίκρισμα

«Εύχομαι όλα να πάνε καλά και οι επιταγές να έχουν αντίκρισμα, γιατί στο παρελθόν έζησα πολλά. Είναι πολύ άδικο να λέει κάποιος ότι τα δικά σου λεφτά αξίζουν 1 ευρώ, ενώ αύριο μπορεί η νέα ιδιοκτησία να ζητήσει ανταλλάγματα».

Άρης Βέρρος: Ελπίζω αυτή η επιλογή να βγει σωστή στο μέλλον

«Ξέρουμε το πάθος και η μεγάλη αγάπη που τρέφουν γι’ αυτήν τον ΑΟΚ οι 3 μέτοχοι. Αξίζουν συγχαρητήρια που λένε ότι για το καλό της ομάδας δίνουμε δωρεάν τις μετοχές τους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η επιλογή στο μέλλον θα αποδειχτεί σωστή. Πιστεύω ότι ένας από αυτούς θα έπρεπε να είναι στο νέο ΔΣ του συλλόγου»

Χρήστος Ποτόλιας: Το έργο με τον «Μεσσία» το έχουμε ξαναδεί

«Αυτό που κατέκτησε αγωνιστικά ο ΑΟΚ, τελικά κρίνεται εξωαγωνιστικά με εγγυητικές επιστολές κα. Το έργο με την προσμονή του «Μεσσία» ιδιοκτήτη την έχουμε ζήσει και στο παρελθόν».

Νίκος Μουρτασάγας: Τους πάτησαν «στο λαιμό» για να τους πάρουν την ομάδα

«Οφείλουμε σεβασμό σ’ αυτούς τους ανθρώπους που έδωσαν τα πάντα στην ομάδα και τους «πάτησαν» στο λαιμό για να τους πάρουν τσάμπα την ομάδα. Αυτό είπε και ο Βαγγέλης Παππάς, αυτό είπε και ο Άρης Βέρρος κι αυτό λέω κι εγώ πιο ωμά. Βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και επειδή δεν μπορούσαν να συνεχίσουν, τους είπαν ή δίνεται την ομάδα δωρεάν ή υποβιβάζεται και έτσι θα ήταν εκτεθειμένοι σε όλη την πόλη»!

Αντώνης Αντωνίου: Χαλάλι του ανθρώπου, χαλάλι που τον ήθελε όλος ο κόσμος

«Έχουμε περάσει 8,5 που βρισκόμαστε στην ομάδα. Προσπαθήσαμε, δώσαμε λεφτά και δεν το μετανιώνουμε, αλλά έχουμε και ένα «ταβάνι» στις οικονομικές δυνατότητες. Στείλαμε όλα τα χαρτιά της εγγυητικής επιστολής, όχι όμως και τα χρήματα. Ευχαριστούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που δέχτηκαν να γίνει αυτή η έκτακτη συνεδρίαση».

Μιλώντας στη συνέχεια για τις επαφές με τον επενδυτή είπε: «βρεθήκαμε στις 11.00 με τον Άλεξ Χαντιτάτζι για να δωρίσουμε τον ΑΟΚ. Στην αρχή ζητήσαμε 250 χιλ. για το μετοχικό κεφάλαιο για ένα ίδρυμα για αυτιστικά παιδιά. Στη συνέχεια ζητήσαμε να καλύψει την εγγυητική επιστολή (150 χιλ.) και το υπόλοιπο της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου (100 χιλ.). Στη συνάντηση μας ενώπιον του Μάκη Κεβρεκάκη μας έδειξε τις επιταγές που θα καταθέσει και δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστέψουμε ότι δεν θα το κάνει. Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και επιχειρηματίας. Βάλαμε τις υπογραφές μας για να περάσει η ομάδα σ’ αυτόν και θα ησυχάσουμε αν αυτή αγωνιστεί τελικά στη Super League 2. Η ομάδα είναι «καθαρή» από οποιοδήποτε χρέος».

Σχολιάζοντας την επιστολή Μουριάδη είπε: «ήταν άτοπο αυτό που έγινε με την επιστολή Μουριάδη, γιατί δημιουργήθηκε θόρυβος στην Αθήνα. Έπρεπε να πάμε πιο… ήσυχα. Δεν μας έκανε κακό βέβαια, αλλά μ’ αυτόν τον τρόπο «ξύπνησαν» κι άλλες ομάδες. Επιπλέον ο πρόεδρος της ΕΕΑ «τράβηξε» πιο πάνω τον φάκελο της Καβάλας, που μπορεί να τον εξέταζε μετά από μια εβδομάδα, τον εξέτασε και τον απέρριψε». Τέλος κατέληξε λέγοντας «χαλάλι του ανθρώπου, χαλάλι που τον ήθελε όλος ο κόσμος, αλλά αυτή η συνεδρίαση έπρεπε να γίνει πιο νωρίς για να μαζευτούν τα λεφτά για την εγγυητική».

Αντώνης Δεληκάρης: Ελπίζω να μην μας χρειαστεί γρήγορα η Καβάλα

«Σήμερα στην εορταστική μου εορτή πήρα μια μεγάλη χαρά. Εμείς φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Θα είμαστε πάντα δίπλα στην ομάδα. Ελπίζω να μην μας χρειαστεί γρήγορα η Καβάλα. Κάποιοι όμως μας απαξίωσαν…»

Αντώνης Κατσαμακίδης: Ο νέος ιδιοκτήτης μας ζήτησε να τον βοηθήσουμε και θα το κάνουμε

«Το νέο επενδυτή θα πρέπει να τον αγκαλιάσει όλη η Καβάλα. Μπορεί να υπάρχει πλέον κάποιος που έχει χρήματα στη διοίκηση αλλά κι αυτός πρέπει να στηριχθεί από όλη την πόλη. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν και για όσους δεν μας στήριξαν δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Ο νέος ιδιοκτήτης μας ζήτησε να τον βοηθήσουμε κι επειδή αγαπάμε την ομάδα θα το κάνουμε»

Μπάμπης Κουφατζής: Η πώληση της ΠΑΕ θα γίνει αν πραγματοποιηθούν οι όροι των μετόχων

«Ευχαριστούμε τους πάντες για την προσπάθεια να καλυφθεί το ποσό της εγγυητικής. Μαζεύτηκε ένα ποσό και αν δεν υπήρχε η συμφωνία με τον επενδυτή, θα καλούμασταν τώρα να μαζέψουμε το υπόλοιπο.

Υπάρχει πλέον μια δήλωση πρόθεσης μεταβίβασης ΠΑΕ και αν γίνουν πραγματικότητα οι δύο όροι, αυτό θα συμβεί. Οι μέτοχοι έμειναν ευχαριστημένοι και πλέον φαίνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Τώρα πλέον δεν χρειάζεται οικονομική βοήθεια».

Αντιπαράθεση Αντωνίου – Μουμτσάκη

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης ήταν και η αντιπαράθεση που είχαν ο Απόστολος Μουμτσάκης με τον Αντώνη Αντωνίου, που απ’ ότι φαίνεται δεν ήταν ευχαριστημένος που ο αντιδήμαρχος Καβάλας παρακολουθούσε τις διαδικτυακές επαφές των δύο πλευρών! Ο κ. Αντωνίου λοιπόν ρώτησε τον κ. Μουτσάκη «εσύ γιατί ήσουν στην διαπραγμάτευση»; Η απάντηση ήταν άμεση λέγοντας ότι «εσύ, μου ζήτησες να παρέμβω για να γίνει η επαφή με τον επενδυτή και επειδή δεν σας εμπιστεύονταν, ήθελε να υπάρχει κάποιος στη συζήτηση για να διασφαλιστεί ότι αυτά που θα έβγαιναν προς τα έξω θα ήταν αληθινά»!